Τελική εκδήλωση με 230 μαθητές και 30 καθηγητές του Προγράμματος ‘Green Out of the Box’ στην Κοζάνη



Με ιδιαίτερη επιτυχία και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα “Green Out of the Box” στην Κοζάνη, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/03/2024 στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Η παρουσία περισσότερων από 230 μαθητών και μαθητριών από δέκα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, των δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων και Βελβεντού  αποτέλεσε από μόνη της απόδειξη του ενδιαφέροντος και της δέσμευσης των νέων για το θέμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Κατά τη διάρκεια της τελετής, κάθε σχολείο παρουσίασε τα αποτελέσματα της πράσινης πρόκλησης που κλήθηκε να φέρει εις πέρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις και  εμπειρίες τους από το πράσινο  ταξίδι του “Green Out of the Box” .

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη GO Alive στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας EUTeens4Green , εστιάζοντας στην προώθηση των περιβαλλοντικών δεξιοτήτων, της πράσινης μετάβασης και της βιωσιμότητας στην περιοχή.

Μέσα από τη συνεργασία με 10 σχολεία της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, 60 καθηγητές και 300 μαθητές, το “Green Out of the Box” αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους νέους, ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν ενεργό ρόλο και να αντιμετωπίσουν με ευαισθησία τα περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν τον κόσμο μας.

Το “Green Out of the Box” αντιπροσωπεύει μια καινοτόμο πρωτοβουλία επιτυχημένης συνεργασίας  μεταξύ των σχολείων, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία με στόχο να ευαισθητοποιηθούν περιβαλλοντικά μαθητές και μαθήτριες σε όλη την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης παρακινώντας τους να σκεφτούν “έξω από το κουτί” (think out of of the box) και να λάβουν ενεργό δράση για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον!

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι μαθητές αντικατοπτρίζουν τη δράση και τη δημιουργικότητά τους. Με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, δημιούργησαν εντυπωσιακά έργα και πρωτότυπες λύσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας.

Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, οι μαθητές δεν ανέδειξαν μόνο περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την κοινότητά τους, αλλά και ενσωμάτωσαν τις αρχές της βιωσιμότητας στην καθημερινότητά τους, ευαισθητοποιώντας ταυτόχρονα και τους συμμαθητές τους.

Το πρόγραμμα “Green Out of the Box” αποτελεί ένα παράδειγμα πώς η νεολαία μπορεί να αναλάβει δράση και να ανταποκριθεί με δημιουργικότητα στις προκλήσεις του περιβάλλοντος. Οι νέοι δείχνουν ότι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τον ρόλο τους στη διατήρηση και την προστασία του πλανήτη μας, καθιστώντας το μέλλον μας πιο φωτεινό και βιώσιμο!

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία μας και την πορεία του Κουτιού στη σελίδα του σχεδίου: https://goalive.eu/green-out-of-the-box/

Διαβάστε περισσότερα για την τελική εκδήλωση του “Green Out of the Box” : https://xronos-kozanis.gr/300-mathites-apo-deka-scholeia-symmeteichan-sto-green-out-of-the-box-tis-go-alive/

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.