Ε.Λ.Α.Τ: Ευχαριστήριο μήνυμα στον Δήμο – ‘Μοναδική εμπειρία η παραμονή και φιλοξενία στην Κοζάνη’



O Δήμος Κοζάνης, κάνοντας δεκτό το αίτημά μας για διευκόλυνση ολιγοήμερης διαμονής μας στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό, μοναδικό τρόπο γιορτασμού της Αποκριάς της Κοζάνης, μας έδωσε ταυτόχρονα την σημαντική ευκαιρία να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της πόλης και της γύρω περιοχής. Θαυμάσαμε το πλούσιο σε εκθέματα Ιστορικό, Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, τις εκκλησιές, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής, το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο…

Κυρίως, μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την φιλόξενη υποδοχή που μας έκαναν οι πολίτες της Κοζάνης, οι οποίοι, χωρίς καμιά επιτήδευση, μας μετέδωσαν διάθεση ευθυμίας, χαράς, συγκίνησης, διάθεση για συμμετοχή στα δρώμενα γύρω από το Φανό, όπου οι μεγαλύτεροι μυούν τους νεώτερους στην Παράδοση, με τρόπο θαυμαστό! Είχαμε την ευκαιρία από εθελοντή υπεύθυνο Φανού να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό το έθιμο.

Κατά τις επισκέψεις μας στα αξιοθέατα είχαμε κοντά μας εθελοντές ξεναγούς. Δεχτήκαμε προσφορά μετακίνησης με λεωφορεία προς την περιοχή Μελισσίων και την Φιλοξενία του Συλλόγου εκεί, την Κ. Δευτέρα, στα Κούλουμα, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον του Αντιδημάρχου κυρίου Ζήση Στημονιάρη για μας!

Οι δημοσιογράφοι των τοπικών εφημερίδων και των sites πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στη τοπική κοινωνία την ύπαρξή μας και την ταυτότητα μας. Τους χρωστάμε πολλά! Ήδη η ενημέρωση έφτασε μακριά…

Σπουδαία, μοναδική εμπειρία για μας η παραμονή μας αυτές τις μέρες στην Κοζάνη, την οποία χρωστάμε, επίσης, στους εργαζόμενους του Δήμου που προετοίμασαν το χώρο που μας παραχωρήθηκε και δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Και βεβαίως, είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους αιρετούς άρχοντες της πόλης που πήραν την απόφαση να μας φιλοξενήσουν.

Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε ο Δήμαρχος, κύριος Κοκκαλιάρης ο οποίος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολεοδομίας και ΚΕΠ, κυρία Χατζημανώλη-Φουρκιώτη Κυριακή (Κίκα) και τον Αντιδήμαρχο Ελιμείας – Αιανής, κύριο Ζήση Στημονιάρη, μας επισκέφτηκαν στο χώρο «μας», γνωριστήκαμε από κοντά, ανταλλάξαμε ευχές και μας δόθηκε η ευκαιρία και εμείς από την μεριά μας να τους τιμήσουμε και να τους ευχαριστήσουμε για αυτή τη ζεστή φιλοξενία !

Μας τίμησε, επίσης, με το «Καλωσόρισμά του» και τις ευχές του, ο Βουλευτής Κοζάνης και για πολλές τετραετίες Δήμαρχος της πόλης, ο κύριος Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ξεχωριστή σε αυτό το ταξίδι μας ήταν η συμβολή της Αντιδημάρχου κυρίας Χατζημανώλη Κυριακής! Με πολύ προσωπικό χρόνο, πάντα με φιλική διάθεση, χειμαρρώδης, χωρίς να φείδεται της κούρασης της και κυρίως με υπευθυνότητα, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας. Είχαμε μια άψογη συνεργασία μαζί της προκειμένου να προετοιμαστεί η έλευσή μας στην Κοζάνη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πάθος της να προβάλλει την πόλη και τα γύρω χωριά του Δήμου! Έτσι, η συμβολή της στη διαμόρφωση του προγράμματός των επισκέψεών μας, κατά την παραμονή μας εκεί, ήταν καθοριστική αλλά και η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία-συνοδεία της, κοντά μας παντού, μας συγκίνησε ιδιαίτερα!

Η επιλογή μας, λοιπόν, δικαιώθηκε!

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλες και όλους!

Εμείς, θα γίνουμε για σας οι καλύτεροι πρεσβευτές σας!

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.