Δήμος Βοΐου: Αγαπώ το δάσος μου – Φυτεύω και εγώ ένα δέντρο



O Δήμος Βοΐου διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 στις 10.00 πμ στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου, πλατεία Τσιστοπούλου, στη δημοτική ενότητα Σιάτιστας με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων Σιάτιστας και του Μουσικού Λυκείου Σιάτιστας. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις στις 28 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ στη Νεάπολη, στο Τσοτύλι, στη Γαλατινή και στην Εράτυρα στους αύλειους χώρους των δημοτικών καταστημάτων.

Η δράση θα περιλαμβάνει διανομή δενδρυλλίων και ακολούθως δενδροφύτευση από τους ίδιους τους μαθητές με τη βοήθεια συνεργείων του Δήμου και τις οδηγίες της δασικής υπηρεσίας. Ακολούθως, θα λάβουν χώρα διάφορα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά δρώμενα, που θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να κατανοήσουν την αξία των δέντρων και του πρασίνου στην πόλη.

Επίσης, ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Ζευκλής, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα και σε όσους εθελοντές θα ήθελαν να συμμετάσχουν στις ανωτέρω δράσεις ώστε να γίνουν αρωγοί στη δημιουργία ενός τόπου πιο πράσινου, με καθαρότερο αέρα και εναρμονισμένου με τη φύση.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.