Συνάντηση κλιμακίου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ ΔΕΗ)



Παρουσία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Οικονομικών και Βουλευτή Κοζάνης Πάρι Κουκουλόπουλο, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και Γραμματέα Τομέα Οικονομικών Γιάννη Κουτσούκο, συναντήθηκε στη Βουλή με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΟΣ ΔΕΗ) και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Ανδρεάδη Κωνσταντίνο, το Γραμματέα Πουγγία Λάζαρο και το μέλος Δ.Σ. Τραχανά Δημήτρη.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στη συνάντηση έλαβαν μέρος, επίσης, ο Γραμματέας Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ο Γραμματέας Τομέα Εργασίας Μιχάλης Καλαντζόπουλος, ο Γραμματέας Τομέα Συνταξιούχων Θεόδωρος Χρονόπουλος και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κουλούρης.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ-ΔΕΗ παρουσίασαν διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους του τ. ΤΑΠ-ΔΕΗ, με κυριότερο τις επιπτώσεις του ν. 4387/2016 (“νόμος Κατρούγκαλου”) και τη μεγάλη περικοπή των συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν δείχνει καμία διάθεση να καταργήσει, το αίτημα για κατάργηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και το θέμα της ΕΑΣ που συρρικνώνει έτι περαιτέρω τις συντάξεις τους.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν για την έγκαιρη ανάδειξη στη Βουλή όλων των προβλημάτων τους, με πολλαπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις υπέρ της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, της αναπροσαρμογής της ΕΑΣ και της θεσμοθέτησης του νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και με Τροπολογίες για την κατάργηση της εισφοράς 6% υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στις επικουρικές συντάξεις και τη σταδιακή μείωση της εισφοράς περίθαλψης επί των κύριων συντάξεων από 6% σε 4%.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και να προτείνει, με υπευθυνότητα και τεκμηρίωση, κοινωνικά δίκαιες, αλλά και οικονομικά εφικτές και βιώσιμες λύσεις στα σοβαρά ζητήματα του ασφαλιστικού συστήματος, που η διακυβέρνηση της Ν.Δ. έχει επιδεινώσει.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.