Η στεγανοποίηση ταράτσας συμβάλει στην βελτίωση του σπιτιού



Η στεγανοποίηση είναι εκείνη η εφαρμογή που στοχεύει στην απομάκρυνση της υγρασίας και στην θωράκιση της οικοδομής από το νερό.

Τα στεγανωτικά υλικά είναι πολλά και ποικίλα στην ελληνική αγορά το 2024. Θα συναντήσουμε ασφαλτόπανα ελαστομερή και πλαστομερή app, ελαστο-πλαστομερή υβριδικά ασφαλτόπανα, μεμβράνες TPO για στεγανώσεις ειδικών απαιτήσεων, αντανακλαστικά υβριδικά επαλειφόμενα υλικα αλλά και μεμβράνες mylar και ταυτόχρονα υδρόφοβες.

Σε στεγανοποιήσεις που αφορούν θεμέλια, τοιχία, τοιχους ισογείων – υπογείων που προσβλήθηκαν από αρνητικές πιέσεις και ανιούσα υγρασία, θα συναντήσουμε τσιμεντοειδή υλικά και ενέσεις ρητινών, όπως και άλλα στεγανωτικά ρευστής μορφής.

(δείτε άλλα στεγανωτικά υλικά)

Η εφαρμογή υγρομόνωσης στης ταράτσα θα επαναφέρει το παλιό υπόστρωμα (θερμομόνωσης) και θα αρχίσει να λειτουργεί με την αρχική του διάθεση.

Με αυτον τον τρόπο θα λέγαμε ότι συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και στην ορθή λειτουργία της θερμομόνωσης.

Όσον αφορά τις βελτιώσεις που μπορεί να κάνετε στο σπίτι, μερικές υπηρεσίες προσφέρουν άμεσα οφέλη ενώ άλλες παρέχουν μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση χρημάτων.

Είναι σημαντικό να ζυγίσετε τα κόστη και τα οφέλη που συνδέονται με διαφορετικές υπηρεσίες καθώς και το πώς μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή σας ζωή στο άμεσο μέλλον.

Η στεγανοποίηση και η αναβάθμιση της μόνωσης της ταράτσας σας είναι μία βελτίωση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι και η οποία είναι πολύ αποδοτική ως προς την υγρασία και την προστασία των δομικών στοιχείων.

Μία στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας αποτελεί πάντα μία μεγάλη επένδυση για το σπίτι μας.

Περαιτέρω, μία ποιοτική εφαρμογή υγρομόνωσης παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός άνετου περιβάλλοντος στο εσωτερικό του σπιτιού σας, στη μείωση της κατανάλωσης και του ενεργειακού κόστους όπως και στην βελτίωση της συνολικής αποδοτικότητας (εφόσον θα λειτουργήσει ξανά η παλιά σας θερμομόνωση που πλέον δεν θα έρχεται σε επαφή με νερό).

Το αρχικό έξοδο της εγκατάστασης νέων υλικών ανακτάται με την πάροδο του χρόνου και σίγουρα είναι μία δουλειά που δεν θα τη μετανιώσετε.

Είναι ένας έξυπνος και οικονομικά αποδοτικός τρόπος βελτίωσης ενός σπιτιού.

Ενεργειακή αποδοτικότητα και χαμηλότεροι λογαριασμοί

Η αναβάθμιση έχει άμεση επίδραση στην ενεργειακή αποδοτικότητα και μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την αποτελεσματικότητα του σπιτιού σας. Η ανεπαρκής μόνωση επιτρέπει την απελευθέρωση της θερμότητας τον χειμώνα και την είσοδό της το καλοκαίρι.

Αυτό δυσκολεύει τη διατήρηση μιας ιδανικής θερμοκρασίας στον χώρο σας. Θα εξαρτάται περισσότερο από τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, κάτι που μπορεί να είναι πολύ ακριβό μακροπρόθεσμα.

Μέσω της εγκατάστασης νέας στεγάνωσης στην ταράτσα, μπορείτε να μειώσετε τη μεταφορά θερμότητας. Θα είναι πιο εύκολη η διατήρηση της θερμότητας στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών ενώ θα αποτρέπεται η υπερθέρμανση του σπιτιού σας το καλοκαίρι.

Η βελτίωση της ταράτσας σας μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα με την πάροδο του χρόνου και μέσω της κατανάλωσης ενέργειας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρατηρήσετε διαφορά στον λογαριασμό του ρεύματος.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των υλικών στεγανοποίησης

Παράλληλα με την εξοικονόμηση ενέργειας, η αναβάθμιση μπορεί να συνεισφέρει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των υλικών της θερμομόνωσης της ταράτσας.

Αποτρέποντας τη μεταφορά θερμότητας, η μόνωση βοηθάει την προστασία της δομής της ταράτσας από ζημιά που προκαλείται από θερμοκρασία.

Αύξηση της αξίας της περιουσίας

Η επένδυση σε μία εφαρμογή υγρομόνωσης ενισχύει τη συνολική αξία της περιουσίας. Οι αγοραστές έχουν τεράστια επίγνωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και της εξοικονόμησης κόστους που συνδέονται μαζί της.

Μία καλά θερμομονωμένη & στεγανοποιημένη ταράτσα είναι κάτι το ελκυστικό λόγω της ικανότητάς της να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και των λογαριασμών.

Αν υπάρχει μία πιθανότητα να πουλήσετε το σπίτι σας στο μέλλον, μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή σας κλάση και να αυξηθεί η πιθανότητα μιας πώλησης πιο γρήγορα. Όλοι οι ανωτέρω λόγοι είναι πολύ σημαντικοί και συμβάλλουν στη βελτίωση του σπιτιού σας.

Μονώσεις Monotica

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω τ.κ 12242

τηλ. 2102381855

Μονώσεις ταρατσών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.