Η οικονομική επιχορήγηση στους φανούς για την φετινή Αποκριά – Δείτε αναλυτικά



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Τα χρηματικά πόσα που θα πάρουν οι φανοί γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου, λίγο πριν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πόλης. 

Ο ίδιος ανέφερε πως δύο φορές έγινε η συνάντηση με τους φανούς για την οργάνωση της φετινής Αποκριάς και τις ανάγκες που υπάρχουν ‘μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες εννοείται ότι όλα πάνε αργά φέτος, αν αναλογιστούμε ότι σήμερα ψηφίστηκε από την Δημοτική Επιτροπή η πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού, οπότε και αναγκαστικά όλα τα θέματα θα πάνε πίσω”. 

Στην παρέμβαση – ερώτηση του πρώην προέδρου του (ΟΑΠΝ) Ζήση Μάρα ” ποτέ θα έχουμε αφίσα; Είμαστε 10 μέρες πριν την Κοζανίτικη Αποκριά. Κάποιος από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα δεν μπορεί να δει ότι σε δέκα μέρες έχουμε στην Κοζάνη Τσικνοπέμπτη και αποκριά”.

Ο κ. Ιωαννίδης απάντησε ” πως το ΕΒΕ έχει αναλάβει να καλύψει το κομμάτι των γραφιστικών και της επικοινωνίας. Έχει δώσει σε γραφείο να το ετοιμάσει και λογικά ίσως αύριο ή μεθαύριο θα έχουμε την αφίσα στα χέρια μας. Είναι οξύμωρο να ζητάμε αφίσα όταν ξέρουμε ότι έχουμε φτάσει στο παραπέντε και ακόμη δεν έχουμε λύσει άλλα πολύ σημαντικότερα πράγματα. Ελλείψεις συμβάσεων. Οι συμβάσεις έπρεπε να έχουν γίνει σύμφωνα με τα μέλη της οικονομικής υπηρεσίας τα οποία στάλθηκαν το Νοέμβριο του ’23 και δεν υπάρχουν και σήμερα θα μας είχαν λύσει εντελώς τα χέρια”.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως μέσα στις επιχορηγήσεις των φανών συμπεριλαμβάνονται  “τα μουσικά όργανα, κάποια έξοδα των φανών όπως  υφάσματα, οδηγοί και παράλληλες εκδηλώσεις όπως η πίτα του Αγίου Δημητρίου  κ. ά. Έτσι θα λάβουν το ποσό των 2.900€ τέσσερις φανοί, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα το ποσό των 2.500€”.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.