Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκαν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες και χρήματα – Πάνω από 125.000 ευρώ η λεία



 

Κοσμήματα, χρυσές λίρες και χρήματα, συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 125.000 ευρώ, κατάφεραν να αρπάξουν τέσσερις δράστες, οι οποίοι προσποιήθηκαν του τεχνικούς της ΔΕΗ, από το σπίτι ηλικιωμένης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην εξιχνίαση διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από οικία ηλικιωμένης οδήγησε η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 40, 25, 22 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, το Νοέμβριο του 2023, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας παροχής ρεύματος, εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσές λίρες και χρηματικό ποσό, συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 125.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι άντρες, το Νοέμβριο του 2023, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας παροχής ρεύματος, εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσές λίρες και χρηματικό ποσό, συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 125.000 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις Αρχές για συναφή αδικήματα.

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και να βρουν χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια και την αποφυγή εξαπάτησής τους, εδώ.

www.thestival.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.