Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στον Αυγερινό Βοΐου – Δείτε το πρόγραμμα των ακολουθιών που θα τελεστούν



Παρασκευή 9/2 και ώρα 17:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στον Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αυγερινού.

Σάββατο 10/2 και ώρα 07:30: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Αθανασίου.

Ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου Ευεργέτη Γεώργιου Καραγιάννη, των Ευεργετών, των Εκπαιδευτικών, των Ιερών και των Επιτρόπων.

Και κατόπιν, λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους.

Ώρα 11:00 Δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αυγερινού, χαιρετισμοί και ομιλίες.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στον Αυγερινό Βοΐου – Δείτε το πρόγραμμα των ακολουθιών που θα τελεστούν

  1. ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    Γεννήθηκε περί το 90 μ. Χ. Τότε η ιδιότητα του χριστιανού θεωρούνταν έγκλημα για το ρωμαϊκό κράτος και οι Χριστιανοί διώκονταν απηνώς. Περί το 130 μπήκε στις τάξεις του κλήρου. Διοικητής της περιοχής ήταν ο Λουκιανός. Ετρεχε σε κάθε μέρος μανιασμένος, ανακαλύπτοντας, τους οποίους υπέβαλλε σε σκληρά βασανιστήρια τους Χριστιανούς προκειμένου να τους μεταστρέψει ξανά στη λατρεία των ειδώλων.
    Ο πρεσβύτερος Χαράλαμπος ήταν ήδη 113 ετών. Οι απάνθρωποι ειδωλολάτρες δήμιοι αφού τον έγδυσαν, άρχισαν να τον γδέρνουν ζωντανό! Εκείνος, υπέμεινε με αφάνταστη καρτερία τους ανείπωτους πόνους και ευχαριστούσε το Θεό για την τιμή που του έκανε να χύσει το αίμα του για Εκείνον! Τότε δύο από τους σκληρούς βασανιστές του, ο Πορφύριος και ο Βάπτος, βλέποντας τον ηρωισμό του μεταστράφηκαν στον Χριστιανισμό, πέταξαν τα μαχαίρια και φώναξαν: «Είμαστε και εμείς Χριστιανοί», με αποτέλεσμα να αποκεφαλιστούν επί τόπου. Το τελειωτικό του μαρτύριο ήταν να τον ρίξουν στη φωτιά!
    Είναι ένας από τους πιο θαυματουργούς αγίους. Τρανταχτό παράδειγμα η θαυματουργική διάσωση της πόλεως των Φιλιατρών από τη μανία των γερμανικών στρατευμάτων το 1943. (ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού )

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.