Κασσελάκης από Κοζάνη: “Δεν είναι σωστό για το έθνος μας μία χώρα, μία πόλη-Αποκέντρωση τώρα” – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 11:00 π.μ. ξεκίνησε το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ. παρουσία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, στην γεμάτη κόσμο Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε πως η περιοχή παρακμάζει λόγω της απολιγνητοποίησης παρουσιάζοντας τους στόχους και τους βασικούς άξονες για ανάπτυξη προς όλους. ‘Είναι εθνικό στοίχημα η παραμονή των νέων στον τόπο τους, μετά από τυχαία συνάντηση -όπως τόνισε ο ίδιος- που είχε με νέους της περιοχής, ‘δεν είναι δυνατόν οι νέοι να απολογούνται γιατί μένουν στον τόπο τους, πρέπει η ζωή τους να έχει νόημα, ουσία και ευκαιρίες. Και πρέπει να είναι εθνικό στοίχημα, όχι μόνο περιφερειακό .’

Κλείνοντας τον λόγο του τόνισε πως ‘είμαστε εδώ να σας ακούσουμε, να βγάλουμε ένα πρόγραμμα στο τέλος της ημέρας με το οποίο να ξέρετε ακριβώς τι θα κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.’

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκαλιάρης καθώς επίσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν βουλευτές, τομεάρχες και συντονιστές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Επιστημονικών και παραγωγικών φορέων Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας ,μέλη και υποστηρικτές του κόμματος.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στις εργασίες του Συνεδρίου είναι ο τομέας πρωτογενούς παραγωγής και της πολιτικής προστασίας, της δημόσιας δωρεάν Υγείας, της ισχυρής και ποιοτικής δημόσιας σχολικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, του δικαιώματος στη Στέγαση, των ασφαλών και γρήγορων μεταφορών και οδικών δικτύων, της ψηφιακής πρόσβασης για μια νέα οικονομία.

Αξίζει να αναφερθεί πως λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των τοπικών φορέων, Περιφερειάρχη και Δημάρχων, με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίοι του  έδωσαν μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα καταθέτοντας τα προβλήματά τους.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.