Εισαγγελική έρευνα για τους καθηγητές του ΑΠΘ που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις



Στο μικροσκόπιο των Εισαγγελικών Αρχών μπαίνουν καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις, η διεξαγωγή των οποίων αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το Open, η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά την άρνηση των καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων καθώς όπως λένε δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης άρχισε ήδη προκαταρκτική ποινική έρευνα για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων που απορρέουν από τη στάση των καθηγητών, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Η απόφαση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη συνεδρία της με αριθμό 8α/1-2-2024 αποφάσισε:

Να μην διεξαχθούν εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς θεωρεί ότι δεν πληρείται η οριζόμενη εκ του νόμου 4597/2002 (Αρ. 65, π. 4, εδ. β) προϋπόθεση του αδιάβλητου της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Να εξετάσει την κατ΄ εξαίρεση εφαρμογή κάθε πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής εξετάσεων διπλωματικών εργασιών, διδακτορικών διατριβών, φοιτητών Erasmus και ολιγομελών ομάδων τελειόφοιτων.

Ιωάννης Θ. Ρέκανος, Καθηγητής

Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

www.thestival.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.