Οι αγρότες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες τρακτέρ με μαύρες σημαίες ενόψει ‘Agrotica’ – Δείτε τα βίντεο



«Απόβαση» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αγρότες με τα τρακτέρ τους από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και μέρες στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής αλλά την αδιαφορία -όπως λένε- της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σήμερα με αφορμή την μεγάλη αγροτική έκθεση «Agrotica», που ξεκινά σήμερα.

Λίγο μετά τις 10:30, πάνω από 250 τρακτέρ μπήκαν στη Λεωφόρο Νίκης και παρατάχθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, ένα από τα αγροτικά οχήματα, είχε στην καρότσα του ένα μαύρο φέρετρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι αγρότες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους σε όλα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά, τα οποία οδηγούν τον κλάδο τους -όπως λένε- στον θάνατο.

Οι αγρότες επιθυμούν να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκφράζοντας τα ζητήματα του κλάδου τους.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών, είναι η αναπλήρωση του εισοδήματος που έχασαν λόγω των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες, η μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, να μην γίνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και να μη λαμβάνουν μικρότερες αποζημιώσεις, να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις ενισχύσεις/επιδοτήσεις που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ.

Τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εκφράζουν ψαράδες από τη Μηχανιώνα, οι οποίοι παρεταξαν από το πρωί τις μηχανότρατες τους ανοιχτά της παλιάς παραλίας και υποδέχθηκαν το κονβόι των τρακτέρ με κόρνες και πυρσούς.

Οι αγρότες στάθμευσαν τα τρακτέρ τους στη νότια πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

 

www.thestival.gr 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Οι αγρότες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες τρακτέρ με μαύρες σημαίες ενόψει ‘Agrotica’ – Δείτε τα βίντεο

  1. Όταν ψήφιζαν τον Κούλη σε ποσοστό πάνω από 50% ας πρόσεχαν, τότε είχαν ξεχάσει τα δεκάδες προβλήματα που ειχαν ?? Η πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των Πολιτικών??!!!! Τώρα τρέχουν…..

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.