Μια μικρή γεύση από το πρωτότυπο ορχηστρικό έργο του ανερχόμενου συνθέτη Νίκου Βογιατζή -Μουσική εκτέλεση ‘Πανδώρα’ & χορογραφία Αλεξία Παπαδοπούλου



‘Από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια’

Την Δευτέρα 29/1 το απόγευμα, έλαβε χώρο στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης η ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση μέρους του πρωτότυπου έργου του ανερχόμενου συνθέτη Νίκου Βογιατζή απο την πόλη της Κοζάνης. Όπως αναφέρει ο συνθέτης: «Θα ήθελα, δημόσια, να ευχαριστήσω θερμά την Φιλαρμονική του δήμου Κοζάνης, “Πανδώρα” και τον εξαιρετικό αρχιμουσικό της, κύριο Νίκο Χρυσοχόου, για την τιμή που μου έκαναν να ηχογραφήσουμε, μαζί με βιντεοσκόπηση, ένα μέρος από το ορχηστρικό έργο που έχω συνθέσει!

Η ηχογράφηση έγινε από τον ηχολήπτη Σάκη Στεφανίδη και η βιντεοσκόπηση από τον Θανάση Βράνο στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, όπου η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους τεχνικούς του ΔΗΠΕΘΕ, τον καλλιτεχνικό διευθυντή, κύριο Πλασκοβιτη, τον πρόεδρο, κύριο Δημήτρη Μάστορα και όλο το προσωπικό που βοήθησαν ώστε να έχουμε ότι χρειαστεί για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο.»

Και συνεχίζει λέγοντας:

«Ιδιαίτερη μνεία θέλω να απευθύνω στην εκπληκτική Αλεξία Παπαδοπούλου για την χορογραφία σύγχρονου χορού που όχι απλώς κέντρισε τα βλέμματα, αλλά μέσα από την χάρη, την ομορφιά, την κομψότητα και τον δυναμισμό της χορογραφίας της, ανέδειξε κάθε νότα της μουσικής προσφέροντας ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα που θα δείτε σύντομα ως το τρέϊλερ της παραγωγής μου, που ευελπιστώ να κάνει πρεμιέρα σύντομα στην πόλη μας, μέσω του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (να υπενθυμίσω ότι το έργο γράφτηκε στην Κοζάνη). Ο σκοπός μας, είναι το καθήκον μας»

Η ενορχήστρωση του έργου έγινε από τον Φίλιππο Ξαγοράρη, και η διαδικασία αξιολόγησης της παραγωγής του συνθέτη (μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση στο βίντεο και τις εικόνες παρακάτω, βρίσκεται στα χέρια του αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, του αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Κώστα Κουρού, του νέου δημάρχου κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη και του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, κ. Μάστορα.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.