Κατάθεση ερώτησης του Βουλευτή Κ. Βελόπουλου: ‘Απούσα η Δυτική Μακεδονία από το σιδηροδρομικό δίκτυο’



 

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Περιφέρειας τους η αδιαφορία της Πολιτείας, όσον αφορά τις  σιδηροδρομικές μεταφορές στην περιοχή τους. Καταγγέλλουν οι άνω ότι οι κινήσεις προεκλογικού εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, οι μικροκομματικές και ρουσφετολογικές ενέργειες, σχετικά με την σιδηροδρομική χάραξη στη Δυτική Μακεδονία,  οδήγησαν σε στασιμότητα το σημαντικό αυτό θέμα.

Τονίζουν οι ως άνω ότι υπάρχουν κατατεθειμένα, κοστολογημένα σχεδία για την σιδηροδρομική σύνδεση  της Περιφέρειας τους με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις γειτονικές χώρες και την νότια Ελλάδα, ωστόσο η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων οδηγεί σε απαξίωση της περιοχή τους μετά και την βίαιη απολιγνιτοποίηση που επιβλήθηκε.

Θεωρούν οι ως άνω ότι ο σιδηρόδρομος θα εξυπηρετήσει τον τόπο τους αφενός με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας με τις γειτονικές χώρες και την ΕΕ και αφετέρου με την προσέλκυση  καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, όπως το πιλοτικό πρόγραμμα κατασκευής κόμβου καινοτομίας υδρογόνου στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, πλησίον της ΑΕΒΑΛ. Ζητούν οι ως άνω να μην χαθεί πλέον πολύτιμος χρόνος από την Πολιτεία για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη Δυτική Μακεδονία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να σχεδιαστεί και να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στη Δυτική Μακεδονία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.