Το Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο” για την 1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS



1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS: Η Παγκόσμια Στρατηγική στοχεύει να μειώσει τις ανισότητες που οδηγούν την επιδημία του AIDS και να δώσει προτεραιότητα σε άτομα που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στις υπηρεσίες HIV, οι οποίες σώζουν ζωές. Η Στρατηγική βασίζεται σε τεκμηριωμένα μέτρα προτεραιότητας και τολμηρούς στόχους, για να βάλει κάθε χώρα και κάθε κοινότητα σε καλό δρόμο για τον τερματισμό του AIDS ως απειλή της δημόσιας υγείας έως το 2030.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, φέτος η χώρα μας υποδέχεται την 1η Δεκεμβρίου έχοντας πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα αναφορικά με την πρόληψη της HIV λοίμωξης, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία η Ελλάδα θέσπισε τη διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων (προφύλαξη πριν από την έκθεση, «Pre–Exposure Prophylaxis» – PrEP) σε άτομα αρνητικά στον ιό HIV με συμπεριφορά υψηλού κινδύνου για μόλυνση. Τα άτομα που ζουν με HIV και λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία δεν μεταδίδουν τον ιό, τηρώντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

O έλεγχος για HIV/AIDS είναι πάντα εμπιστευτικός και εθελοντικός μετά από την πλήρη και κατανοητή ενημέρωση του ατόμου που επιθυμεί να εξεταστεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.