Ο στραβός δρόμος που ακολούθησαν οι ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Tου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



 

Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι ότι οι ΗΠΑ ήταν η περισσότερο ωφελημένη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Καμία μάχη δεν διεξήχθη στο έδαφός τους, καμία υποδομή τους δεν καταστράφηκε, καμία βόμβα δεν έπεσε στην χώρα τους, αν εξαιρέσουμε βέβαια την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ τον Δεκέμβριο του 1941 που ήταν βέβαια και η αφορμή για την είσοδο των ΗΠΑ στον Πόλεμο.

Μετά τον Πόλεμο όλες οι χώρες χρωστούσαν τεράστια χρηματικά ποσά στις ΗΠΑ για την παροχή πολεμικού υλικού. Οι ΗΠΑ εγκαταστάθηκαν ως νικήτρια χώρα στην Γερμανία, στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες και εννοείται απομυζούσαν τους οικονομικούς πόρους των χωρών αυτών. Δηλαδή ουσιαστικά με το τέλος του Πολέμου ξεκίνησε η αποικιακή αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

Ίδρυσαν και την Βορειοατλαντική Συμμαχία, το ΝΑΤΟ, στην οποία εννοείται ότι είχαν το κουμάντο και επέβαλλαν την θέλησή τους οπουδήποτε στον Πλανήτη και με την αναγκαστική βοήθεια των άλλων χωρών, μέλη του ΝΑΤΟ. Έλληνες στρατιώτες πολέμησαν στο Βιετνάμ και την Κορέα, ενώ η παράδοση της Ελλάδας είναι να κάμνει μόνο αμυντικούς πολέμους ! «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης» γράφει στην Μ ραψωδία της Ιλιάδας.

Αμέσως μετά τον Πόλεμο οι ΗΠΑ πυρετωδώς κατασκεύαζαν πυρηνικά όπλα. Το 1954 έκαναν στην θάλασσα νότια της Ιαπωνίας την 5η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου, η οποία είναι πολύ ισχυρότερη από την βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα. Αυτό είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν εντελώς κοντινά μικρά νησιά και να απομακρυνθούν οι κάτοικοι οι οποίοι ζούσαν μέχρι τότε όμορφα στα νησάκια τους.

Το τραγικό είναι ότι μετά από λίγο τους ξαναγύρισαν στα νησιά τους ενώ γνώριζαν ότι υπήρχε μεγάλη ραδιενέργεια, για να μελετήσουν τι προκαλεί στους ανθρώπους η μακρόχρονη έκθεση σε μεγάλα ποσά ραδιενέργειας. Πέστε μου, κάτι τέτοια δεν έκαμνε και ο Χίτλερ ;

Ποιος διαφωνεί ότι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει λόγο ο Αμερικανός Λαός, αλλά την καθορίζει το Κεφάλαιο, δηλαδή οι δισεκατομμυριούχοι ; Αυτοί όμως δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τους ενδιαφέρει ο ανθρώπινος πόνος. Τους ενδιαφέρει μόνο το χρυσάφι που μπαίνει στα ταμεία τους. Γι αυτό όποια χώρα τολμήσει να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους, όπως η Ρωσία και η Κίνα, τις περικυκλώνουν κατασκευάζοντας Βάσεις.

Είδα σε ντοκιμαντέρ στο Netflix πόσες Βάσεις έχουν οι ΗΠΑ γύρω από την Κίνα και έμεινα έκπληκτος. Μα μήπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία απ’ αυτό δεν ξεκίνησε ; Απαιτούσαν οι ΗΠΑ να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δηλαδή με άλλα λόγια να κάνουν οι ΗΠΑ Βάση στα σύνορα της Ρωσίας.

Το αστείο είναι ότι στις ΗΠΑ για να δημιουργήσουν κακή ιδέα στον Αμερικανικό Λαό για τους Κινέζους συνεχώς λένε στα ΜΜΕ ότι οι Κινέζοι δεν πιστεύουν στον Θεό. Δυστυχώς για τους Αμερικανούς και η δική τους πίστη, ο Προτεσταντισμός, είναι ψεύτικη πίστη. Και δεν το λέω εγώ. Το λέει ο μεγάλος Εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός :  «Όλες οι πίστες είναι ψεύτικες, κάλπικες, όλες του διαβόλου. Τούτο εκατάλαβα αληθινόν, θείον, ουράνιον, σωστόν τέλειον και δια λόγου μου και δια λόγου σας πως μόνη η πίστις των ευσεβών και Ορθοδόξων χριστιανών είναι καλή και αγία» (Κοσμά Αιτωλού, Διδαχή Α,1).

Και τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ αφορούσε η Ευαγγελική περικοπή που διαβάστηκε προχθές την Κυριακή στους Ορθόδοξους Ναούς, ότι ευκολότερο είναι να περάσει χοντρό σχοινί από την τρύπα της βελόνας παρά να κερδίσει πλούσιος την αιώνια ζωή. Αυτοί ειδικά που πλημμυρίζουν τον Πλανήτη με τόσο πόνο και δάκρυα, αν δεν μετανοήσουν, θα είναι για κλάματα. Γιατί δεν είναι μακριά η ώρα που θα πάρουν 2 μέτρα χώμα, όπως και ο τελευταίος ζητιάνος πάνω στην γη.

Όσο για τους επιστήμονες που για να κερδίσουν πολλά λεφτά και απολαύσεις κάμνουν τα χατίρια των δισεκατομμυριούχων και χρησιμοποιούν το τάλαντο της επιστήμης για να υποφέρουν οι άνθρωποι, δεν είναι μακριά η ώρα που θα λογοδοτήσουν στον Θεό που τους εμπιστεύτηκε το τάλαντο.

 

5 σχόλια στο άρθρο “Ο στραβός δρόμος που ακολούθησαν οι ΗΠΑ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Tου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. Κρατώ από το κείμενο

    -Ποιος διαφωνεί ότι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν έχει λόγο ο Αμερικανός Λαός, αλλά την καθορίζει το Κεφάλαιο, δηλαδή οι δισεκατομμυριούχοι ;
    -Δυστυχώς για τους Αμερικανούς και η δική τους πίστη, ο Προτεσταντισμός, είναι ψεύτικη πίστη. Και δεν το λέω εγώ. Το λέει ο μεγάλος Εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός : «Όλες οι πίστες είναι ψεύτικες, κάλπικες, όλες του διαβόλου. Τούτο εκατάλαβα αληθινόν, θείον, ουράνιον, σωστόν τέλειον και δια λόγου μου και δια λόγου σας πως μόνη η πίστις των ευσεβών και Ορθοδόξων χριστιανών είναι καλή και αγία» (Κοσμά Αιτωλού, Διδαχή Α,1).

  2. Στην παραλιακή Αθηνων,εκεί που μαζεύονται
    χιλιάδες κόσμου,όλα τα μπουζοκτσιδικα είναι της Εκλησιας.Εκατομμύρια ευρώ τα νοίκια που παίρνει κάθε χρόνο.
    Αυτοί που διαχειρίζονται ,αυτά τα μυθικά πόσα,πρώτη θέση
    στον παραδεισο,οι αμερικανοι;σ αντίσκηνα αποξω ,από τον παράδεισο.

  3. Αν δεν υπήρχε η ιατρική επιστήμη
    με τα τεράστια άλματα που κάνει
    καθημερινά, δε θα υπήρχε άνθρωπος
    σήμερα στον πλανήτη.
    χίλιοι θεοί του κοσμου,έφτιαξαν μια ασπιρίνη;

  4. Δηλώνω άθεος αλλά κ. Παπαδοπουλε με τα κείμενά σας με κάνετε να αναφωνησω….ο Χριστός να μας φυλάει….

    Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι υπάρχουν παλαιότερες θρησκείες από το χριστιανισμό; λέω…επειδή αναφέρετε τους Κινέζους.

    Γράφετε τόσα πολλά για τα πάντα. Μπορείτε να γράψετε και ένα κείμενο όπου μας εξηγειτε πως γίνεται και όλα συνδέονται με τη δικιά σας θρησκεία;

    Δεν υπάρχει θέμα που να μη βρείτε τρόπο να κολλήσετε κάπου μια ατάκα από τις Γραφές.

    Ο κόσμος και η ζωή γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Αυτό είναι κάτι που δε φαίνεται να μπορείτε να το αντιληφθειτε πόσο μάλλον να το συνδέσετε με τις ερμηνείες σας.

    Γενικά ο τρόπος ανάλυσης σας είναι ιδιαίτερα απλοϊκός και βασίζεται σε μια μονομερή, απόλυτη και ξεροκεφαλη αντίληψη του κόσμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.