Η 2η ‘Γιορτή Τυροκομίας’ στην φθινοπωρινή Βλάστη Εορδαίας υπό τους ήχους χάλκινων πνευστών – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR  

Σε υψόμετρο 1250 μέτρων, στο γραφικό και ιστορικό χωριό της Βλάστης του Δήμου Εορδαίας, πραγματοποιήθηκε η 2η  ‘Γιορτή Τυροκομίας’, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών. 

Στην πέτρινη κεντρική πλατεία του χωριού, Τυροκόμοι από την Βλάστη αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, παρουσίασαν στον κόσμο, τα τοπικά τους προϊόντα, φορτωμένοι με όλη τους την τέχνη και παράδοση. 

Εκλεκτό τσίπουρο, ξεχωριστό κρασί, σπιτικό τουρσί, φασόλια και αλλά νόστιμα προϊόντα του τόπου, πλαισίωσαν γευστικά την γαστρονομική παλέτα των επισκεπτών, ενώ την εκδήλωση έντυσαν μουσικά με το ξεχωριστό τους ηχόχρωμα, το παραδοσιακό συγκρότημα “Χάλκινη Πανδαισία”.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης, Δημήτρης Τζαντζάρης, “σκοπός αυτής της γιορτής είναι η ανάδειξη της Τυροκομίας της περιοχής, αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός, να προσελκύσει κόσμο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να δώσει ζωή στο ορεινό χωριό”.

Ο κόσμος που παρευρέθηκε στη Βλάστη, απόλαυσε τα φθινοπωρινά χρώματα που απλόχερα χαρίζει η φύση σε συνδυασμό με τα πλακόστρωτα δρομάκια την αρχιτεκτονική και τα χρώματα των αρχοντικών της, που δημιουργούν αξέχαστες εικόνες, σαν πίνακες ζωγραφικής.

Την διήμερη γιορτή διοργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Βλάστης – ΠΕΒ, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Εορδαίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Τοπική Κοινότητα Βλάστης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.