Η «Πανδώρα» στο 1st ‘International Rudimental Drumming Festival’ στην Αθήνα – Ο Μαέστρος Ν. Χρυσοχόου για τη συμμετοχή της μπάντας στο φεστιβάλ



 

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Η καρδιά του Rudimental Drumming και των κρουστών μπαντών δρόμου χτυπά στην Αθήνα! 

Με την καλύτερη αποστολή ανοίγει τη φετινή μουσική χρονιά η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», με τη συμμετοχή της στην γιορτή του 1st International Rudimental Drumming των κρουστών μπαντών δρόμου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης «ΠΑΝΔΩΡΑ»,  Νικόλαος Χρυσοχόου, δίνει μία πρώτη εικόνα για αυτή τη μεγάλη γιορτή και τι σηματοδοτεί αυτή η αποστολή για τους μουσικούς της . «Η συμμετοχή της Πανδώρας στο παγκόσμιο μουσικό συνέδριο (με δύο εμφανίσεις -παρουσιάσεις), αποτελεί ιδιαίτερη τιμή επειδή οι παραδοσιακές Κοζανίτικες και Μακεδονίτικες μελωδίες θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα εκμάθησης των σύνθετων και ιδιαίτερων παραδοσιακών χορευτικών ρυθμών!!! Φανταστείτε μουσικούς από όλον τον κόσμο να μαθαίνουν τον Ρυθμό 9/8 ακούγοντας από την Πανδώρα το…11!!!».

Τι είναιRudimental Drumming; 

Το ‘Rudimental Drumming Festival’ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου και σε αυτό πέρα από τη συμμετοχή της Κοζάνης, θα βρεθούν Στρατιωτικές μπάντες, drumlines, φιλαρμονικές, fife & drum groups, παραδοσιακές μπάντες, samba κρουστά, drummers & percussionists από Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Σκωτία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία και από Αθήνα, Κέρκυρα και Δράμα.

Τι θα γίνει;

Είναι η “αλφάβητος” των κρουστών που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελβετία τον 14ο αιώνα και εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας στις μέρες μας ως ένα σημαντικότατο στοιχείο για όλους τους κρουστούς και κυρίως, ως η μοναδική κοινή διεθνής γλώσσα των κρουστών στις marching bands (όπως στρατιωτικές μπάντες, φιλαρμονικές και drumlines).

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία το ελληνικό κοινό να γνωρίσει από κοντά τις παραδόσεις του κόσμου και οι ελληνικές μπάντες και οι Έλληνες κρουστοί, ο κάθε ένας από την δική του μοναδική σκοπιά, να παρουσιάσει την δουλειά του με επίκεντρο τα rudiments αλλά και τις παραδόσεις μας στο διεθνές κοινό. Ένα φεστιβάλ που αποσκοπεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην πολιτιστική ανταλλαγή, στην συμφιλίωση μεταξύ των εθνών και φυσικά, στην διάδοση της international rudimental drumming rudimental drumming γλώσσας στην χώρα μας.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο ημέρες, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Επιπλέον, το Σάββατο το απόγευμα, οι μπάντες και drummers θα περπατήσουν και θα παίξουν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η παρέλαση στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι δωρεάν για το κοινό και την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ποιες μπάντες θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια μουσική συνάντηση:

● Sea Lions Drum Corps (Φινλανδία)
● Orbatum (Γαλλία)
● SIRD Swiss Chapter Ensemble (Ελβετία)
● The Austrian Guard Drumline & University of Music and Performing Arts Vienna (Αυστρία)
● Μπάντα Πολεμικής Αεροπορίας (Ελλάδα)
● Drumline Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” (Ελλάδα)
● Drumline Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιά ΦΕΚ) (Ελλάδα)
● Δημοτική Φιλαρμονική Μπάντα «ΠΑΝΔΩΡΑ» Κοζάνης (Ελλάδα)
● Bloco da Grecia Fasarioso (Ελλάδα)
● Rudbeats Drumline (Ελλάδα)
● GRDC Ensemble (Ελλάδα)
● Bronza Banda
● Athens Snare & Bass
● + more TBA

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.