Β. Οικονόμου για τις νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές -Τι πληροφορίες θα περιέχουν



 

Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ενώ σε δύο χρόνια από σήμερα δεν θα ισχύουν οι παλιές, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός διευκρίνισε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» ότι οι νέες ταυτότητες είναι μια νέα πραγματικότητα που θα αλλάξει τη ζωή των πολιτών προς το ασφαλέστερο, τόσο για τις αεροπορικές μετακινήσεις όσο και για τις πλαστογραφήσεις. Η διαδικασία έκδοσης θα ακολουθήσει την ανάλογη με τα εμβόλια, καθώς, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ετοιμάζεται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα λειτουργεί πλατφόρμα στην οποία ο πολίτης θα καταθέτει την αίτηση μέσω gov.gr σε 370 σημεία σε όλη την επικράτεια.

Ο πολίτης θα υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα, ακολούθως θα έρχεται ειδοποίηση και θα ορίζεται ραντεβού στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση της νέας αστυνομικής ταυτότητας, το κόστος της οποίας θα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Αναφορικά με τις αντιδράσεις των φωτογράφων -καθώς φωτογραφία θα βγαίνει απευθείας στο ΑΤ- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως πρόκειται για λογική διαμαρτυρία και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους επίλυσης. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι οι νέες ταυτότητες δεν θα πλαστογραφούνται και θα αναγράφουν τις απολύτως απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες θα περιέχονται αποθηκευμένες στο τσιπάκι.

Συγκεκριμένα, το τσιπάκι θα περιέχει πληροφορίες όπως φύλο, όνομα, επίθετο, ύψος, βιομετρικά χαρακτηριστικά, δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα γεωχωρικού προσδιορισμού, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις θεωρίες περί παρακολούθησης μέσω των νέων ταυτοτήτων. Ακολούθως ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι ταυτότητες που υπάρχουν σήμερα εκδίδονται με τους απαρχαιωμένους όρους του 1961.

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες
«Όσοι δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων ας αναλογιστούν ότι βάζουν νερό στον μύλο όσων θέλουν να πλαστογραφήσουν», σημείωσε ενδεικτικά. O κ. Οικονόμου τόνισε, ακόμη, ότι οι ουρές για τις ταυτότητες παλαιού τύπου δεν έχουν νόημα, καθώς σε δύο χρόνια δεν θα ισχύουν, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για πολιτικά παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τις θρησκευτικές ευαισθησίες, καλώντας την Εκκλησία «να αποκρούσει κάθε προσπάθεια που κινείται στη σφαίρα του σκοταδισμού».

alphafreepress.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Β. Οικονόμου για τις νέες ταυτότητες: Πότε λήγουν οι παλιές -Τι πληροφορίες θα περιέχουν

  1. Dimitrios Kouvelas 30-8-23
    Παραθέτω αυτούσιο το ΦΕΚ για τις νέες ταυτότητες.
    Αν φύγει η παράγραφος, η οποία δεν προσδιορίζει ποια επιπλέον στοιχεία μπορεί να αποθηκευτούν, με όποιο τρόπο κρίνει κάποια αρχή και αν δεν συνδέονται δεδομένα που δεν συναινεί ο πολίτης, πραγματικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα!
    Μπορεί όμως να εξηγήσει κάποιος ποια μπορεί να είναι αυτά τα στοιχεία ή γιατί δεν αποθηκεύονται μόνο, και χωρίς διασταλτική ερμηνεία, τα δημογραφικά στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές αρχές για την ταυτοπροσωπία αποκλειστικώς!

    άρθρο 3 της απόφασης, παρ. 4, τελευταιο εδάφιο : “θα δύναται να αποθηκευτούν τα στοιχεία που απαιτούνται γιά τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν αποφασισθεί να συμπληρωθούν στο εν λόγω μέσο”

  2. ……….μιλώντας στον ΣΚΑΪ………………

    είδηση 6-1-2021 Θεοφάνεια ΣΚΑΪ

    ΄” Να σημειώσουμε – το είδαμε και στα πλάνα στη ΝΑΞΟ– ότι οι πιστοί δεν φορούν μάσκα, ούτε ο ιερέας, ούτε οι πιστοί που έχουν επιβιβαστεί πάνω στο σκάφος. Για αποστάσεις ούτε λόγος, ενώ υπήρχαν και μικρά παιδιά».

    το βίντεο όμως προέρχεται από την αντίστοιχη εορτή του 2015, στην Αγία Άννα της Νάξου !!!

  3. Στέλιος Κ,καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο θρασυδειλος ,όταν οι Κροάτες
    Πέρασαν κράτη κι έφτασαν
    Στην ομονοια και ο κόσμος
    Ζητούσε την παραίτηση του,άρχισε
    Να μυξοκλαιει ,να ρίχνει ευθύνες
    Σε υφιστάμενους του και να λέει
    Ο τρεμαμενος λαγος;” εγω δε φταίω,εγώ ανέλαβα
    Πριν 8 ημέρες!
    Ο θρασυδειλος και ανευθυνος,σαν τον μητσοτακη…
    Σήμερα στη Βουλή που δεν βρήκε να πει μια
    Συγνώμη για τους Καμένους συνανθρώπους μας
    στις φωτιές που καινε και θα καινε.
    Τόσοι ήσασταν, τόσοι εισαστε!
    Και ο αναλγητος και ο απατεώνας,αντί
    Να δακρύσει μ ένα μόνο δάκρυ,μίλησε και
    Για Εβρο pass.

  4. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΜ-ΓΙΟΝΓΚ-ΚΟΥΛ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.