Δικαίωση για τους κατοίκους της Καλαμιάς η απόφαση που απαγορεύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στην ζώνη των 500 μέτρων από τα όρια των οικισμών



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Θετική εξέλιξη  έχει για την καθημερινότητα των πολιτών της Καλαμιάς, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, μετά και την η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας εγκατάστασης φωτοβαλταϊκού πάρκου στο χωριό της Καλαμιάς.

Η  υπ ‘αριθμ. 376 2023 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης έκρινε ότι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών απαγορεύεται στην ζώνη των 500 μέτρων από τα όρια των οικισμών που υφίστανται προ του 1923, συνιστώντας ανεπίτρεπτη προσβολή του ζωτικού χώρου και συνεπακόλουθα της προσωπικότητας των κατοίκων.

Ο Στέργιος Κατσέλας δικηγόρος των κατοίκων της Καλαμιάς ”επί της ουσίας ο βασικός ισχυρισμός των κατοίκων της Καλαμιάς έγινε δεκτός σε ένα τόσο κρίσιμο και λεπτό ζήτημα, ενώ οποιεσδήποτε τυχόν δικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν στο δικαστήριο μπορούν να αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος συνέχισε “αποτελεί απόφαση σταθμό για τους κατοίκους της Καλαμιάς, καθώς θα αλλάξει το σχεδιασμό των υπό εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή και θα είναι οδηγός για την προστασία του ζωτικού χώρου των τοπικών κοινοτήτων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που σε άλλη περίπτωση θα είχαν υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα”.

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δικαίωση για τους κατοίκους της Καλαμιάς η απόφαση που απαγορεύει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στην ζώνη των 500 μέτρων από τα όρια των οικισμών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.