Αγάπιος Γαβριηλίδης: «Επανακαθορίζοντας την πόλη – Μια καθαρή τοποθέτηση απέναντι στη μέθοδο «εγώ το είπα πρώτος»



Το δηλώνουμε εξ αρχής. Στην ΑΝΑ.Σ.Α. μας προβληματίζει και μας ανησυχεί ο σχεδόν διαγωνιστικός τρόπος με τον οποίο οι δημοτικοί συνδυασμοί γνωστοποιούν-ανακοινώνουν τους εκάστοτε υποψηφίους τους. Φωτογραφίες, χαμόγελα, χειραψίες, ένα μίνι βιογραφικό και να περάσει ο επόμενος.

Ανακοινώσεις με λογικές επικοινωνιακές δεν είναι ούτε στη λογική του συνδυασμού μας και ούτε στη δική μου προσωπικά. Το αντίθετο, πιστεύω πως τέτοιου είδους «επικοινωνιακές νεωτερικότητες», που δυστυχώς βλέπουμε να χρησιμοποιούν όλοι ανεξαίρετα οι υπόλοιποι συνδυασμοί, δείχνουν μάλλον συγκαλυμμένη πολιτική ανασφάλεια, οργανωτική προχειρότητα και ανάγκη για γρήγορη αποδοχή. Δεν πιστεύω καθόλου πως μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως αυτή των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και των υποψηφιοτήτων τους, μπορεί και πρέπει να είναι συμβατή με γρήγορες, άρα πρόχειρες κι ανοργάνωτες, ανακοινώσεις εν είδει διαφήμισης στα ΜΜΕ. Αποβαίνουν, πιστεύω, σε βάρος μιας μεθοδολογίας και μιας σοβαρής αντιμετώπισης. Είναι θέμα αντίληψης.

Παρασυρόμαστε, κατά την άποψή μου, σε μια άλλη σφαίρα, του «γρήγορου», του «εγώ το είπα πρώτος», «εγώ βρήκα καλύτερους», «εγώ μάζεψα περισσότερους».

Και οι συναποφάσεις; Η ομαδικότητα; Οι διαδικασίες που θέλουν προτάσεις και υποψηφιότητες να πέφτουν πρώτα στο τραπέζι, να συζητιούνται σοβαρά και διεξοδικά και να γνωστοποιούνται κατόπιν; Αρκεί ένα «ανέβασμα» στα ΜΜΕ κι από κάτω «κριτικές» κάθε είδους και ανώνυμα σχόλια; Δεν είμαστε αυτής της σχολής.

Στην ΑΝΑ.Σ.Α. πιστεύουμε πως τους τρόπους και τους χρόνους παρουσίας των υποψηφίων μας πρέπει να τους ορίζουμε εμείς κι όχι οι περιστάσεις. Όχι η εύθραυστη βιασύνη. Δεν ακολουθούμε πρωτόκολλα και μόδες, ούτε κινούμαστε από επικοινωνιακούς καταναγκασμούς.

Αυτή είναι και η βασική διαφωνία μας με τη μέθοδο των υπολοίπων, “εγώ το είπα πρώτος”. Πιστεύουμε ότι οι επιλογές και οι ανακοινώσεις των υποψηφίων μας για τον δήμο Κοζάνης, που θα ακολουθήσουν μεθοδικά και οργανωμένα τις αμέσως προσεχείς ημέρες, θα είναι και προσεκτικές και στην ώρα τους. Χωρίς λογικές εντυπώσεων και εντυπωσιασμών. Τα θέματα του δήμου μας απασχολούν σοβαρά και ομαδικά και είναι πάνω και πέρα από ατομικές ή προσωπικές υποθέσεις κι ανακοινώσεις. Ο χρόνος είναι σύμμαχος κι επιλογή μας, όχι καταναγκασμός και, περισσότερο, όχι τακτικισμός και επικοινωνία. Οι έννοιες σοβαρότητα, οργάνωση, και κυρίως μελέτη, γνώση και θέσεις είναι βαρύτερες του επικοινωνιακού χρόνου και τρόπου. Αυτά βαρύνουν στην ΑΝΑ.Σ.Α.

Μελετάμε, επεξεργαζόμαστε, παίρνουμε θέση και προτείνουμε. Τα άλλα, τα επικοινωνιακά, δεν μας ενδιαφέρουν.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.