ΣΕΕΕΝ: Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα – Να μη νομιμοποιηθεί το 16ωρο’



 

Μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα την δουλειά μέχρι τα 74, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού εργασίας Γεωργιάδη προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνει νόμιμη η 16ωρη εργασία την ημέρα, επικαλούμενος οδηγία της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, της Ένωσης δηλαδή των μονοπωλίων που θα ενσωματωθεί στο Ελληνικό εργατικό «δίκαιο».

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε πιλοτικό πρόγραμμα για την Δυτική Μακεδονία που προβλέπει την κάλυψη από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) των εξόδων για την μετακίνηση ανέργων από την περιοχή μας για να εργαστούν ως εργάτες γης, σε άλλες περιοχές τη χώρας όπου υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Αυτά απαιτεί το φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δουλειά μέχρι τα γεράματα, σκλάβους νομάδες που θα μετακινούνται όπου το κεφάλαιο έχει ανάγκη, χωρίς ωράρια, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς δικαιώματα.

Ο πιλοτικός χαρακτήρας του προγράμματος προμηνύει την επέκταση του και σε άλλους κλάδους της οικονομίας επεκτείνοντας την εργασιακή ζούγκλα. (π.χ το τουριστικό, το κατασκευαστικό κεφάλαιο θα τρίβουν τα χέρια τους, αν τους πληρώνει η ΔΥΠΑ τα έξοδα μετακίνησης των εργαζόμενων με τα ίδια τα χρήματα των εργαζόμενων).

Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν τους νέους της περιοχής μας περιπλανώμενους σκλάβους. Τα νέα αυτά μέτρα  έρχονται να προστεθούν σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον 19ο αιώνα.

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα ανεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.!!!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να υψώσουμε τοίχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο δρόμος του αγώνα, είναι για εμάς μονόδρομος. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στην βουλή!

 

Να απαιτήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες

  • 35ωρο – 7ωρο – 5ημερο
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες (55 και 50 για ΒΑΕ)

 

Εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους.

 

Πτολεμαΐδα 7/8/2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.