Η ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής MIK FESTIVAL στην Κορυτσά (MUSIC INTERNACIONAL KORÇA



 

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, στις 21:30, στην Πλατεία Αγοράς στην Κορυτσά, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής MIK FESTIVAL (MUSIC INTERNACIONAL KORÇA) που διεξάγεται υπό την διεύθυνση της διεθνούς φήμης Σοπράνο Inva Mula και συγκεντρώνει αναγνωρισμένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Άρωμα Ελλάδας».
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τα 98 χρόνια απο τη γέννηση του.
Θα ερμηνεύσει η Καλλιόπη Βέττα, επί χρόνια συνεργάτιδα του συνθέτη και της Λαικής του Ορχήστρας ,η οποία θα παρουσιάσει έργα του και τραγούδια απο την προσωπική της δισκογραφία όπως και αντιπροσωπευτικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Ο συνθέτης Γιάννης Κ. Ιωάννου στενός συνεργάτης επί χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη επιμελείται καλλιτεχνικά τη συναυλία και ερμηνεύει κάποια τραγούδια,στο μπουζούκι ο Άρης Κούκος, στο ακορντεόν η Αγγέλικα Παπανικολάου, στο μπάσο και το φλάουτο ο Φώτης Μυλωνάς, και στα τύμπανα ο Γιώργος Μητσοτάκης.
Μια ξεχωριστή συναυλία με άρωμα Ελλάδας που επιδιώκει να αναδείξει τα σημεία επαφής ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Αλβανικό πολιτισμό , σ ένα απαιτητικό κοινό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.