Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Αμανατίδης μετά την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας



Εκτός ΝΔ είναι πλέον ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, καθώς ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη.

«Η διαγραφή του Γιώργου Αμανατίδη από τη ΝΔ ήταν δεδομένη από τη στιγμή που επέλεξε να κατέβει υποψήφιος απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη», εξηγεί στο iefimerida αρμόδια πηγή από την Πειραιώς. Μάλιστα τονίζει πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Με τη διαγραφή του Γιώργου Αμανατίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος. Ανάλογες συμπεριφορές και από άλλα στελέχη θα οδηγήσουν σε άμεση διαγραφή τους από το κόμμα, καθώς οι κομματικές επιλογές για τη στήριξη προσώπων στις 13 περιφέρειες της χώρας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από στελέχη της ΝΔ.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Αμανατίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω των sosial media, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση.

Σημειώνεται πως η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει κομματική πειθαρχία στους επιλεγέντες από την ΝΔ υποψήφιους περιφερειάρχες.

Η ανακοίνωση στα social media:
”Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η μεγάλη εμπιστοσύνη που μου δείχνετε καθημερινά και το αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών από όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα του τόπου μας με ώθησαν να αποδεχθώ τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία όλων των πολιτών με έμφαση στη συλλογικότητα και στο αποτέλεσμα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.
Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά μεταξύ μας.
Οφείλω να επισημάνω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση. Πιθανή υπαναχώρησή μου ή συμβιβασμοί θα ήταν ενάντια στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες υπηρέτησα τον τόπο μου όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο η υποστήριξη και κυρίως η προτροπή σας δεν μου έδινε άλλη επιλογή από το να συμμετέχω κι εγώ σε αυτή την νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Είμαστε διαθέσιμοι, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, για συμπόρευση για μια καλύτερη Περιφέρεια με αξιοποίηση όλων των δυνατών πόρων και δυνατοτήτων, με εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν όρεξη να συνδράμουν στην κοινή μας προσπάθεια.
Δεν περισσεύει κανείς. Η αξιοποίηση της γνώσης και της προσφοράς όλων είναι ο καταλύτης για την επιτυχή κατάληξη του αγώνα αυτού.
Είμαι σίγουρος ότι η πρωτοβουλία μας αυτή θα συνεισφέρει παραγωγικά και ουσιαστικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, αγκαλιάζοντας χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς και μόνο με θετική διάθεση το σύνολο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.
Γιώργος Αμανατίδης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας”

 

πληροφορίες iefimerida.gr

7 σχόλια στο άρθρο “Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Αμανατίδης μετά την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

  1. Μπάμπης από χωριό των Γρεβενών.

    - Edit

    Απαντήστε

    Είμαι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να ανεχθώ το 2023 το κόμμα που ήμουνα μέλος όλα αυτά τα χρόνια , να με θεωρεί “πρόβατο”. Αυτό και μόνο όχι μόνο με κάνει να ψηφίσω τον κ. Αμανατίδη, αλλά με πάθος να αγωνισθώ γι αυτόν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος στήριξης του κυρίου Αμανατίδη. Απλά αξιολογώντας τις υποψηφιότητες, προσωπικά πίστεψα ότι μεταξύ των δύο, καλύτερος θα ήταν για την Περιφέρεια ο Κύριος Αμανατίδης. Στο μικρό χωριό μου στα Γρεβενά, στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 129 και το ψηφοδέλτιο του κυρίου Κασαπίδη πήρε τους 112. Κάποιοι αγωνίσθηκαν γι αυτό. Μετά τις εκλογές που θα έχουμε το Φθινόπωρο, να δούμε τι ψήφους θα πάρει ο ένας και τι ψήφους θα πάρει ο άλλος . Δεν το αναφέρω απειλητικά, αλλά προειδοποιητικά.
    Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο, παρά να μας διαγράψει όλους που είμασταν μέλη της.
    Αρκετά.
    Φτάνει πια.

  2. Πολιτικα ανευρα ανθρωπάκια ,εκτός απ τις νίκες
    υπάρχουν και οι ηττες!
    Όταν κερδίζετε αξιώματα, πρέπει να βάζετε το ατομικό σας
    συμφέρον κάτω από το συμφέρον του τοπου!
    Κι όταν χάνετε τις εκλογικές σας μάχες, πρέπει να παραμεριζετε!
    Εσείς και όταν κερδίζετε και όταν χάνετε, μόνον το συμφερον σας κοιταζετε!
    Δε φταίτε εσείς τόσο πολύ,όσο τα πρόβατα που βελάζουν και σας εκλέγουν.
    Εσείς ζείτε στα πλούτη σας και τα πρόβατα που σας ψηφίζουν ,βρίζουν
    Θεούς και δαίμονες γιατί αυξάνονται καθημερινά οι τιμές των προϊόντων
    στα σούπερ μάρκετ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.