Σύλλογος για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και για την Ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης



Σάββατο 23 Ιουλίου 2023

Η αστυνομία με απόφαση άνωθεν απαγορεύει την είσοδο σε επισκέπτες που επιθυμούν ανάσες δροσιάς στο αιωνόβιο δάσος βελανιδιάς του γνωστού πάρκου ελαφιών του Αγίου Παντελεήμονα στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης !!!

Άραγε με αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες εάν δεν πάμε στο βουνό πού αλλού θα μπορούσαμε να πάμε για να δροσιστούμε ;!

Μήπως σε κλιματιζόμενους χώρους εμπορικών κέντρων, καταβάλλοντας και το ανάλογο αντίτιμο ;!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς αυτές τις μέρες, όμως θα μπορούσαν οι αρχές έχοντας συνεχή παρουσία στο πάρκο και σε κάθε πάρκο, να απαγορεύουν το άναμμα ψησταριών για ψήσιμο και όχι να απαγορεύουν την είσοδο στο δροσερό περιβάλλον του πάρκου όπου οι κάτοικοι με δικές τους πρωτοβουλίες φροντίζουν και προσέχουν !!!!

Στο συγκεκριμένο πάρκο οι εθελοντές κάτοικοι για παράδειγμα έχουν δημιουργήσει δεξαμενές νερού με αντλίες και λάστιχα για παν ενδεχόμενο !!!

Έάν απουσιάζουν αυτοί που ενδιαφέρονται (κάτοικοι), ο χορός από ποιους θα προστατευτεί εάν υπάρξει ανάγκη ;!

Οι αρχές ποιες ενέργειες έχουν κάνει προληπτικά ώστε να αποτραπεί μία πυρκαγιά ;

Έχει υπάρξει συντήρηση των πηγών, των αγωγών ύδρευσης ;

Έχουν κατασκευάσει δεξαμενες ;

Έχουν προβεί σε καθαρισμός του δάσους ;

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ΌΧΙ !!!

Παλαιότερα υπήρχε κάθε καλοκαίρι πηροφύλακας, ενώ εδώ και πολλά χρόνια όχι !!!

Γιατί ;;;

Είναι πιο εύκολο να διώξεις τον κόσμο απαγορεύοντας την πρόσβαση σε πάρκα αναψυχής και δροσιάς, από το να φροντίσεις όπως οφειλής ως Πολιτεία σε μια ευνοούμενη κοινωνία, για όλα τα παραπάνω έργα πρόληψης, όπως και να αποκτά εργασία κάποιος ως πηροφύλακας !!!

Έχουμε συζητήσει και προτείνει με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με το Δήμο Κοζάνης μία σειρά από προτάσεις για τη βελτίωση και την προστασία του πάρκου και του δάσους γενικότερα !!!

Ακόμα περιμένουμε όχι τα έργα αλλά έστω τις απαντήσεις, όπως και σε μία σειρά από θέματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα, όσον αφορά το πάρκο ελαφιών, που εκκρεμούν δεκαετίες τώρα!

Πάρκα και δάση ασφαλη και ανοιχτά για τους πολίτες, σε κάθε άλλη περίπτωση οι απαγορεύσεις δεν έχουν να κάνουν με την προστασία, αλλά ούτε και με την Ελευθερία πόσο μάλλον με την Δημοκρατία !!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.