Φέρε τη θάλασσα στο σπίτι σου!



Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη γνώση των πολυάριθμων ακτών που μας προσφέρει η χώρα μας, με τη γεωμορφολογία να ποικίλει από αχανείς εκτάσεις άμμου έως άγριους βράχους, είναι απολύτως λογικό ο λογισμός μας να τρέχει σε αυτές, δυσκολεύοντας την επιταγή στη ρουτίνα και τη διεκπεραίωση των καθημερινών μας καθηκόντων.

Μπορεί το υβριδικό μοντέλο εργασίας να μας επέτρεψε να δουλεύουμε με τις πιτζάμες, δε μας επιτρέπει ωστόσο να ρίχνουμε βουτιές ανάμεσα στα tasks μας. Μικρές τροποποιήσεις στον προσωπικό σου χώρο, μπορούν να σε μεταφέρουν νοητικά στην πλησιέστερη παραλία ή στον πιο εξωτικό παράδεισο, μετριάζοντας την επιθυμία διαφυγής.

  • H άμμος στα πόδια σου

 

Αν νομίζεις ότι πρόκειται για μια μεταφορική οδηγία και ψάχνεις τη σημασία της, μάλλον θα ψάχνεις για πολύ. Γιατί εννοούμε ακριβώς αυτό που γράφουμε. Κλέψε λίγη άμμο από την πλησιέστερη παραλία ή στη χειρότερη παρήγγειλε από το διαδίκτυο τεχνητή (αν μένεις στο εξωτερικό και νοσταλγείς το ελληνικό καλοκαίρι αυτό είναι μια εξαιρετική ιδέα), τοποθέτησέ τη κάτω από το γραφείο εργασίας σου, βγάλε φυσικά τα παπούτσια σου, και παίξε με την άμμο! Αν θες μπορείς να προσθέσεις κανένα παιδικό φτυάρι για διακόσμηση. Χτύπα τον αγαπημένο σου κρύο καφέ, και νιώσε σαν να βρίσκεσαι ήδη στην παραλία!

  • Σπλις-Σπλας

 

Επιλογή 1. Ασφαλής κατά της διάρκεια χρήσης Η/Υ.  Αντί για άμμο προτίμησε μια μικρή φουσκωτή πισινούλα (γιατί με λεκάνη θα παραπέμπει περισσότερο σε πεντικιούρ), και πλατσούρισε ενώ παράλληλα δουλεύεις.
Επιλογή 2. Αγόρασε μια μεγαλύτερη πισίνα, σίγουρα δε θα είναι τόσο μεγάλη ώστε να σε χωράει σε πλήρη βύθιση, όμως θα είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις ένα κοκτέιλ στη βεράντα σου ατενίζοντας τον ορίζοντα.
Επιλογή 3. Αν έχεις διαθέσιμο κήπο, ακόμη και κοινόχρηστο (απλώς θα χρειαστείς συγκατάθεση), μια έρευνα σε καταστήματα παιχνιδιών θα φέρουν στο φως φουσκωτές πισίνες ανώτερης ποιότητας, πολλών κυβικών μέτρων.

 

Από την άλλη πλευρά όμως, παρότι η ανάγκη σου για πλατσούρισμα είναι μεγάλη, δεν αν παρατηρήσεις μικρές λίμνες σε μέρη που δε θα έπρεπε να υπάρχουν, όπως δίπλα στο ψυγείο σου ή δίπλα στο πλυντήριο, μην ξεγελαστείς ότι έχεις οφθαλμαπάτες, αφού μάλλον είναι πραγματικότητα, και μάλιστα χρίζει επέμβασης. Αναζήτησε επαγγελματίες ψυκτικούς και μάστορες για επισκευές πλυντηρίων ρούχων από το arximastoras.gr ή από συστάσεις φίλων, για άμεση αντιμετώπιση.

  • Σαν σκάει το κύμα

 

Τέλος, μπορείς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου μέσω της αίσθησης της ακοής. Διατίθενται στο διαδίκτυο και τις πλατφόρμες streaming, λίστες και soundtracks με τους ήχους των κυμάτων της θάλασσας. Ούτως ή άλλως αυτά τα ακούσματα είναι άκρως χαλαρωτικά, και μπορούν να διώξουν την ενδεχόμενη ένταση της ημέρας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωση και συνεπώς τα επίπεδα της παραγωγικότητάς σου.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Φέρε τη θάλασσα στο σπίτι σου!

  1. Βάλε κι ένα βατραχοπεδιλο
    μέσα σ ένα καλαθι ,με το πτερύγιο απ εξω ,να μοιάζει με πτερύγιο καρχαρία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.