Παράδοση τριών απινιδωτών από τον Γ. Κασαπίδη με στόχο τη στήριξη της υγείας και της πρόληψης



 

Τρεις απινιδωτές παρέδωσε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, στις Τοπικές Κοινότητες Λυγερής, Μηλοχωρίου καθώς και στη ΔΟΥ Κοζάνης,  σύμφωνα με το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Θωμάς Γάκης».

Στην παράδοση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γιώργος Βαβλιάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας Στέργιος Κιάνας.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί απινιδωτές θα χρησιμοποιηθούν στην υλοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών από τους ανωτέρω εκπροσώπους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει να υλοποιεί το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με τη διάθεση 120 απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, όπου μέρος και της ανωτέρω πράξης είναι η εκπαίδευση των πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση εξωτερικής συσκευής αυτόματης απινίδωσης-AED. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.