Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Αναστάσιου Παναγιώτου στον συνδυασμό “Δήμος Κοζάνης 2030, Mazi μπορούμε, Mazi αλλάζουμε!”



 

Καλωσορίζω τον Ορθοπεδικό- χειρουργό Αναστάσιο Παναγιώτου στην δημοτική μας παράταξη. Παρακάτω παραθέτω το βιογραφικό του και την σημαντικότατη  μέχρι σήμερα πορεία του καθώς και τα ενδιαφέροντα και τα προτάγματα του.

Βιογραφικό Σημείωμα Παναγιώτου Αναστασίου

Ονομάζομαι Αναστάσιος Παναγιώτου του Παράσχου και της Αναστασίας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Κοζάνης, πήγα στο δέκατο τέταρτο δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο στο Βαλταδώρειο και λύκειο στο κτίριο του Χριστοφορίδη. Γνώρισα την ζωή, έπαιξα, γέλασα, πρώτοερωτεύτηκα μέσα στις γειτονιές της Κοζάνης με τα σοκάκια της, τις γραφικές αυλές της, και τους τόσο ιδιαίτερους ανθρώπους της.

Για πρώτη φορά έφυγα μακριά από την Κοζάνη για τις σπουδές μου. Αρχικά σπούδασα ιατρική στην Σλοβακία όπου και γνώρισα μίαν άλλη όμορφη χώρα με τα δικά της προβλήματα και τις δικές της ιδιαιτερότητες. Με το πέρας των σπουδών παρουσιάστηκα στον ελληνικό στρατό όπου και υπηρέτησα ως οπλίτης ιατρός σε διάφορα μέρη περιλαμβανομένης της Κοζάνης, του Άργους Ορεστικού, της Ξάνθης, της Άρτας.

Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας μου ξεκίνησα το αγροτικό μου στο άγονο ιατρείο Κορυφής στο Τσοτύλι.

Ακολούθησε η ειδικότητά μου, η Ορθοπεδική Χειρουργική, αρχικά στα Γιαννιτσά και κατόπιν στην Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.. Η θέληση μου να βελτιωθώ περαιτέρω στην ορθοπαιδική χειρουργική και να εξειδικευτώ στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης, με οδήγησε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και παρέμεινα από το 2014 μέχρι το 2021.

Έζησα στην Οξφόρδη και στο Νότιγχαμ και ακολούθως μετακόμισα στην Ουαλία όπου και έζησα στην πρωτεύουσα της Κάρντιφ. Όλες τους πόλεις όμορφες, με πληθώρα πάρκων, με πλήρη ανάπτυξη όλων των ωραίων και δυνατών σημείων τους και συνεχής προσπάθεια εξωραϊσμού τους και ανάπτυξής τους. Ανακάλυψα πώς με σκληρή δουλειά και με αυστηρούς νόμους μπορεί η ανάπτυξη να συμβαδίσει με τη διατήρηση τις παράδοσης και της ταυτότητας ενός τόπου. Ο οικολογικός τρόπος ζωής έγινε κομμάτι μου και η περιβαλλοντική μου ευαισθησία απέκτησε νέα διάσταση με τις νέες γνώσεις, διαδικασίες και εμπειρίες που απέκτησα.

Επέστρεψα στην Ελλάδα, στην πόλη μου την Κοζάνη όπου και άνοιξα το ιατρείο το 2022. Την ίδια χρονιά, τον Ιούνιο, ξεκίνησα να εργάζομαι ως συμβασιούχος ΟρθοπεδικόςΧειρουργός στο Μαμάτσειονοσοκομείο Κοζάνης. Μέσω της καθημερινής μου επαφής με πλήθος ασθενών του δήμου Κοζάνης και ζώντας πλέον μόνιμα σε αυτήν, κοινώνησα τις ανησυχίες και τα προβλήματα του τόπου. Η έλλειψη σταθερών θέσεων εργασίας, οι αγωνίες των αγροτών μας, η συνεχής αιμορραγία της μετανάστευσης, αλλά και τα προβλήματα του δήμου της Κοζάνης, παλιά και καινούργια, όπως η έλλειψη πάρκων και χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων, η εγκατάλειψη πολλών κτιρίων στη φθορά του χρόνου, η κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Λαμβάνοντας υπόψη μου όλα τα παραπάνω ήταν πολύ εύκολο για εμένα να αποδεχτώ την πρόταση του Γιώργου του Τοπαλίδη και να συνταχθώ μαζί του. Να συνταχθώ μαζί του σε έναν αγώνα δύσκολο, έναν αγώνα για τη βελτίωση και την καλυτέρευση της ζωής των συνανθρώπων μας, τον εξωραϊσμό του τόπου, την προσπάθεια να κάνουμε την Κοζάνη ομορφότερη και έναν τόπο όχι απλά για να ζει κάποιος αλλά για να δημιουργεί, να βελτιώνεται, να πραγματοποιεί τα όνειρά του και τις φιλοδοξίες του.

Λόγω του επαγγέλματός μου και της προηγούμενης πείρας μου θα συνεισφέρω και σε θέματα που αφορούν την υγεία. Η προληπτική ιατρική δεν θα μείνει κενό γράμμα, αλλά θα μπει στην καθημερινότητα και στη ζωή των  δημοτών μας, προσφέροντάς τους πολλαπλά οφέλη. Η άθληση, με την συμβολή της στην υγεία είναι ένας άλλος τομέας ενδιαφέροντος μου. Επίσης η παραμονή μου στην Αγγλία με έχει εφοδιάσει με γνώση και εμπειρίες στους τομείς της ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της σημασίας των πάρκων και των χώρων αναψυχής στην καθημερινότητα του πολίτη. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά και θέλω να βάλω τις γνώσεις μου, τις εμπειρίες μου, τις ιδέες μου, στην υπηρεσία του πολίτη για την βελτίωση της ζωής όλων μας.

 

Get the conversation going by adding comments and using Share (above) to send a link to this doc. It’s free! No subscription or sign-in necessary.  [MW1]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.