Για άλλη μια φορά η ΕΛΑΣ εκτελεί ανεξέλεγκτα – Να μπει φρένο στις δολοφονικές πρακτικές της αστυνομίας



 

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ 20χρονο μετανάστη στη Λάρισα, κατά την καταδίωξή του ενώ ήταν πεζός. Πρόκειται για την Τρίτη εκτέλεση πολίτη από την αστυνομία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τις δολοφονίες από αστυνομικούς του Νίκου Σαμπάνη και του Κώστα Φραγκούλη.

Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει καταστήσει κανόνα να λειτουργούν οι αστυνομικοί ως αυτόκλητοι τιμωροί και να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές, επιβάλλοντας τη θανατική ποινή σε βάρος υπόπτων, που συχνά είναι μετανάστες ή άνθρωποι μειονοτήτων και ευάλωτων ομάδων. Για τους υπευθύνους της ΕΛ.ΑΣ. η ζωή αυτών των ανθρώπων μετρά λιγότερο από ένα κλεμμένο αγροτικό όχημα.

Να μην επιτρέψουμε στο δόγμα της ανεξέλεγκτης καταστολής, της αστυνομοκρατίας και της βίας που συστηματικά εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχει εμποτίσει την ΕΛ.ΑΣ., να καταστήσει την αστυνομία ένα δολοφονικό σώμα ανεξέλεγκτων πιστολέρο, που αψηφούν την ανθρώπινη ζωή, όπως στις χειρότερες εκδοχές του κράτους των ΗΠΑ.

Με μαζικούς, δημοκρατικούς αγώνες να απαιτήσουμε να μπει φραγμός στη δολοφονική βία της αστυνομίας και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, αυτουργοί και ιθύνοντες.

Το Γραφείο Τύπου 9.7.2023

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.