Θεσμικά αδικαιολόγητη και ανιστόρητη η απόφαση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας να κλείσει οριστικά την λειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας της Βενεζουέλας



 

Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή της Ελληνικής παροικίας της Βενεζουέλας η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει την λειτουργία της πρεσβείας μας στο Καράκας σημαίνει οριστική εγκατάλειψη των ομογενών μας.

Ενδεικτικά αναφέρουν : « Εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Βενεζουέλας, δηλώνουμε την πλήρη διαφωνία μας με την απόφαση για την οριστική αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας. Τη θεωρούμε απαράδεκτη και ανάξια των σχέσεων των δύο χωρών. Οι δεσμοί των Ελλήνων της Βενεζουέλας με την πατρίδα τους την Ελλάδα θα υποστούν σημαντικό πλήγμα με αυτή την επαίσχυντη και κακώς εννοούμενη αναστολή της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, και ειδικότερα το Υπουργείο Εξωτερικών, να επανεξετάσει τη θέση της. Δηλώνουμε δημόσια την ετοιμότητά μας να παράσχουμε οποιαδήποτε πληροφορία ζητηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών για να τεκμηριώσουμε πλήρως την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς και τα ΜΜΕ να προβούν σε όλες τις δυνατές θεσμικές ενέργειες για την ανατροπή αυτής της απόφασης».

 

Η ΛΑΕ-ΑΑ χαρακτηρίζει ανάλγητη , ανιστόρητη , πρωτοφανή για μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει εκατομμύρια ομογενείς σε κάθε γωνία του πλανήτη να προχωρήσει σε μια ενέργεια που επιδεικνύει αδιαφορία για τον Ελληνισμό της Βενεζουέλας.

 

Η ιδεολογική εμμονή , ο τυφλός δογματισμός στην πολύχρονη αντίθεση της κυβέρνησης της Ελλάδας στις σχεδόν ανύπαρκτες διακρατικές σχέσεις της Ελλάδας με την Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας λειτουργεί εκδικητικά προς τους Έλληνες ομογενείς μας.

Την ώρα που αρκετές χώρες της ΕΕ ( Ισπανία , Σουηδία , Γερμανία , Κ.λπ. ) ακόμα και οι ΗΠΑ επανεξετάζουν τις σχέσεις τους με την την Μπολιβαριανη Βενεζουέλα προς ομαλοποίηση , η σημερινή κυβέρνηση προπορεύεται σε διπλωματική δουλοπρέπεια προς τις ΗΠΑ .

 

Ζητάμε άμεσα την ακύρωση αυτής της άδικης απόφασης από το ΥΠΕΞ και την Ελληνική κυβέρνηση.

Το Γραφείο Τύπου 28.6.2023

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Θεσμικά αδικαιολόγητη και ανιστόρητη η απόφαση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας να κλείσει οριστικά την λειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Καράκας της Βενεζουέλας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.