“ΕΛΠΙΔΑ” – Γιώργος Χριστοφορίδης: Δυόμισι χρόνια ο Κρόκος περιμένει την ασφαλτόστρωση 750 μέτρων δρόμου. Περί προτεραιοτήτων ο λόγος



 

Δυόμισι χρόνια ο Κρόκος περιμένει την ασφαλτόστρωση 750 μέτρων δρόμου.  Περί προτεραιοτήτων ο λόγος. Από τις αρχές του 2021 έχει εγκριθεί ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  η διάθεση πίστωσης ύψους 314.500,00 € με Φ.Π.Α., για το έργο: «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση δρόμου από Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας προς Κρόκο». Και ενώ έχει εγκριθεί  η αντίστοιχη μελέτη,  η υλοποίηση του έργου καρκινοβατεί.

Πρόκειται για το δρόμο που ξεκινά από την Εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας,  πριν από τη διασταύρωση του  αεροδρομίου και οδηγεί προς στον Κρόκο (μέσω του Ιερού Ναού Αγίου Πνεύματος).

Ένας δρόμος ο οποίος  διευκολύνει και συντομεύει την διαδρομή για όποιον θέλει να κινηθεί  ανατολικά της πόλης της Κοζάνης.

Ενώ ο υπόλοιπος δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί, υπάρχουν 750 μέτρα  δρόμου,  στα οποία   η κατάστασή του είναι τέτοια , που καθιστά την διέλευση προβληματική …έως και απαγορευτική.

Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής

Ενώ έχετε ασφαλτοστρώσει και τα πιο απίθανα σημεία, γιατί τα 750 μέτρα του συγκεκριμένου δρόμου δεν ασφαλτοστρώθηκαν ακόμα ;

Πέρασαν κοντά δυόμιση χρόνια από την έγκριση του έργου και δεν έχει γίνει τίποτα.  Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι του Κρόκου για να γίνει το έργο;

Το αγαπημένο «μότο» του Περιφερειάρχη είναι: «Αποτελεί προτεραιότητα μου  η βελτίωση των υποδομών πρόσβασης σε κοινότητες και επιχειρήσεις, προς όφελος των πολιτών με στόχο την άνετη και ασφαλέστερη μετακίνησή τους».

Αυτό όμως μόνο στα λόγια. Γιατί για τον Περιφερειάρχη η Δημοτική Κοινότητα Κρόκου των 2.687 κατοίκων, φαίνεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα όσον αφορά τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης και δεν τον  ενδιαφέρει αν οι κάτοικοι μετακινούνται με άνεση και ασφάλεια. Και από ότι φαίνεται , επίσης δεν τον ενδιαφέρει ούτε το άλλο σημαντικό έργο του Κρόκου, αυτό της «ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», αφού παραμένει ανολοκλήρωτο παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί.

Τι να υποθέσει κανείς πια.   Λάθος προτεραιότητες;  Αδυναμία συντονισμού; Ανικανότητα;

Ό,τι και να συμβαίνει …. για άλλη μια φορά οι πολίτες βγαίνουν χαμένοι!

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.