Σωματείο εργατριών – εργατών γούνας ,δέρματος, ιματισμού, κλωστοϋφαντουργίας Σιάτιστας: Ανακοίνωση για το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην ΜΑΒΙΖ



 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της  της υγείας του συναδέλφου που τραυματίστηκε σοβαρά στην ΜΑΒΙΖ κατά την διάρκεια εργασιών σε μηχάνημα ζωοτροφών. Να στηριχθεί πρώτα και κύρια η περίθαλψη του, όπως και η οικογένεια του με κάθε τρόπο και μέσο με ευθύνη του κράτους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρχει άμεση ενημέρωση και να διερευνηθούν όλες οι αιτίες για το «ατύχημα» του συναδέλφου μας και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την πιθανή έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας

Τα εργατικά “ατυχήματα” δεν οφείλονται σε κάποια «κατάρα» ή την «κακιά την ώρα». Μια σειρά σοβαρά εργατικά ατυχήματα καταδεικνύουν σήμερα  την απουσία ουσιαστικών ελέγχων για την τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών.

`Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!

 

Σιάτιστα 9 Ιουνίου 2023

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.