Δήμος Κοζάνης: Οι λιλιπούτειοι μαθητές των παιδικών σταθμών γιορτάζουν το περιβάλλον!



 

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιόρτασαν οι λιλιπούτειοι μαθητές νηπιακών τμημάτων του 1ου και του 3ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Κοζάνης, διοργανώνοντας δύο υπέροχες γιορτές, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

«Ανακύκλωση θα πει ζωή απ’ την αρχή» ήταν το μήνυμα της γιορτής που πραγματοποίησε ο 1ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Κοζάνης. Το μήνυμα της γιορτής ήταν μικροί και μεγάλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μη χαθεί η γη μας.

Οι ήρωες της γιορτής ο Πέρη, το περιβάλλον και η Σούλα, η Ανακυκλωσούλα, έμαθαν στα παιδιά πως κάθε σκουπίδι μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, αρκεί να μη το πετάξεις πάνω στη γη. Κάδοι χρωματιστοί τα περιμένουν κι αρχίζει η ζωή απ’ την αρχή. Η αυλή του παιδικού σταθμού γέμισε με παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά που πήραν ζωή. Παράλληλα υλοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις που συμμετείχαν γονείς και παιδιά.

«Στα σκουπίδια κρύβεται ο θησαυρός»  ήταν το σύνθημα της γιορτής που πραγματοποίησε ο 3ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Κοζάνης, με τους μικρούς μαθητές να παίζουν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και να ψάχνουν να βρουν πού πήγαν τα λουλούδια που έκλεψαν οι πειρατές της μόλυνσης.

Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικά διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία της ανακύκλωσης, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Μέσα από τις δράσεις έμαθαν για τη διαχείριση απορριμμάτων με παιγνιώδη τρόπο με δραστηριότητες που προωθούν τη γνώση και τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης έτσι ώστε να την εκτιμήσουν για να την εντάξουν στην καθημερινή τους ζωή.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης παρέστησαν στις γιορτές των παιδικών σταθμών, όπου εξήραν τις πρωτοβουλίες των στελεχών και τους ευχαρίστησαν για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν στις σχολικές μονάδες.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.