Debate πολιτικών αρχηγών: Έγιναν δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων – Ποιες είναι οι δύο νέες προσθήκεςΔύο νέες προσθήκες ήρθαν να προστεθούν στους όρους διεξαγωγής του debate των πέντε πολιτικών αρχηγών που θα γίνει στις 15 Ιουνίου στις 21.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν μία ελεύθερη ερώτηση προς τους πολιτικούς αρχηγούς και μία διευκρινιστική ανά κύκλο θεματικής. Το debate, θα είναι διάρκειας 3 ωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στη διεξαγωγή της τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate, όπως αυτές κατατέθηκαν από τον κ. Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

Στο πλαίσιο εξασφάλισης της ισότιμης κατανομής του χρόνου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθεί η δυνατότητα στον εκάστοτε δημοσιογράφο:

Να υποβάλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η ερώτηση θα διατυπώνεται στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας και η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

Να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Η διευκρινιστική ερώτηση θα προηγείται χρονικά της ερώτησης ελεύθερης θεματολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

realnews.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Debate πολιτικών αρχηγών: Έγιναν δεκτές οι προτάσεις των δημοσιογράφων – Ποιες είναι οι δύο νέες προσθήκες

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Debate!!
  Να γελασεις;ή να κλαψεις απ τα γελια;
  Απ τη μια μερια οι πολιτικοί αρχηγοί κι απ την άλλη
  6 μπουκωμενα δημοσιογραφακια,πετσοταισμενα,
  6 γκεμπελακια που θα γαβγίζουν και θα δαγκώνουν
  πιο πολύ κι από τσομπανοσκυλα του;
  6 φθηνά δημοσιογραφακια που φάγαν και τον αγλεορα
  και τα δύο απ αυτα;
  Το πρώτο δημοσιογραφακι,θα ρωτάει πάλι, ως ανιψιά τον θείο και το
  άλλο,το αλλο του βουλευτού και πρώην υπουργού της Νέας δημοκρατιας
  θα ρωτάει, παλι,τον θείο εξ αγχιστείας!!
  Χωροταξικά αυτές θα είναι οι θέσεις όλων,αυτή ομως θα είναι η εικονική
  πραγματικότητα,γιατί στην πραγματικότητα,ο μητσοτακης και ο Τσιπρας θα είναι απ τη μια μεριά και απ απέναντι,δίπλα σε κάθε δημοδιογραφακι θα βρίσκεται και από ένας Ανδρουλάκης κι ένας Κουτσουμπας!
  Και αυτά οι 12 ανδρουλακηδες και Κουτσουμπακηδες θα κλείνουν το μάτι με λαγνεια στον μητσοτακη και όταν θα κοιτάζουν με τα βλοσυρά τους ματια
  τον Τσιπρα θα τον σταυρώνουν κι αντί για μάννα θα του προσφέρουν χολή και όξος!
  Μεγαλύτεροι εχθροί του Τσιπρα,ούτε ο μητσοτακης και ο Βελοπουλος,αλλά
  Ο Ανδρουλάκης ο δόλιος που δεν έχει σχέση με το Ιστορικό Πασοκ και ο Κουτσουμπας ο φθονερος που δεν έχει κι αυτός καμία σχέση με το Ιστορικό ΚΚΕ.
  Αυτοί οι δύο είναι σε ενα ,ο Δόλιος της Μ,.Τεταρτης,οι σταυρωτες του Τσιπρα,μόνο που το φίλημα εδω το δίνουν στον μητσοτακη,την προδοσία αυτοί οι δύο την εκαναν
  πετώντας στα πόδια του Αλέξη Τσιπρα την απλή αναλογική, απλή αναλογική που
  έφερε ο Τσίπρας για πρώτη φορά από μεταπολιτευσεως!
  Ανδρουλακη και Κουτσουμπα,αν ξαναπάρει ο μητσοτακης 41%, το βραδυ που
  θα στήσει χορό στην αυλή του Μαξίμου,ως επισημοι προσκεκλμενοι οι δύο σας απ τον Ηγεμόνα,για χατίρι του ,χορέψτε μπροστά του ένα ζεϊμπέκικο αντικρυστο,ποιο;τη Δραπετσώνα του Μ.θεοδωρακη( συνθεση).
  ” Μ’ αίμα χτισμένο,
  κάθε πέτρα και καημός
  κάθε καρφί του πίκρα και λυγμος”
  Και εάν το βράδυ των εκλογων και οι δύο σας πάρετε,όσα πήραν τώρα ο δάσκαλος της Νίκης και η δικηγορινα της Πλευσης;
  Πάλι θα χαίρεστε,γιατι;γιατί θα κερδίσει ο μητσοτακης ,δεκανίκια του οποίου ειστε!
  Και η Νίκη και η Ζωη;
  Θα πάρουν τα ποσοστά που πήρατε εσείς στις 21 του μηνος!
  Ανδρουλακη;δε λες τίποτα για το predator του μητσοτακη,το ξεχασες;
  Δημητρακη;έχεις να ξεκοκαλισεις αμνοεριφια στην αυλή του Μαξίμου με το πιρουνοδρέπανο,θα γίνει χαμος,θα ξεχάσεις και το σφυροδρεπανο και το προλεταριατο!
  Και θα λες” όλοι το ίδιο είσαστε, εκτός απ τον μητσοτακη ΜΟΥ”
  Και ακόμα θυμάμαι τον Αλέξη,να λέει,όταν τον κατηγορούσες λυσσαλέα,τι είπε ο Αλεξης;’ σέβομαι και εκτιμώ τον κύριο Κουτσούμπα”
  Μικρά κι αχαριστα πολιτικούλια,κοντά στον Τσιπρα θα σας βάλουμε….
  Κοντά στην ηρεμία του,την αξιοπρέπεια του και το Αγγελικό χαμόγελό του!
  Τον σταυρωνετε κι εκείνος;δε σας καταλογιζει, ούτε κακία,ούτε φθόνο,όπως Εκείνος.
  ” κι αν κάνετε τα στηθια μου κομμάτια,
  εσείς πεθαινετε κι όχι εγω”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.