“Πάρε ανάσα και μίλησε”: Κοινός σκοπός η ευαισθητοποίηση όλων να βοηθήσουν το κάθε παιδί -Δείτε τα βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Για την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με κεντρικό σύνθημα  «Πάρε ανάσα και μίλησε», το οποίο αφορά την παιδική προστασία, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμος Κοζάνης, η Ελληνική Αστυνομία και οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η καμπάνια έχει σκοπό να ενημερώσει, να προστατέψει και να προλάβει περιστατικά παιδικής κακοποίησης. “Με προσεκτικό τρόπο και λεπτότητα στη διαχείριση και τη  συνεργασία όλων των φορέων θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των περιστατικών” τόνισε ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας.

Από την πλευρά της η ομάδα κοινωνικών λειτουργών του Δήμου Κοζάνης τόνισε πως “δεν θέλουμε παιδιά στα ιδρύματα. Ο στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ενδοοικογενειακή βίας και να μπορέσει το παιδί να μείνει στο οικογενειακό του περιβάλλον φτιάχνοντας  με τη συνδρομή όλων καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης τους. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη χρειάζεται χρόνος”.

Αξίζει να σημειωθεί πως” υπάρχει μια  αύξηση των περιστατικών στην περιοχή και είμαστε εδώ για να  ευαισθητοποίηθουν όλοι και να  βοηθήσουν το κάθε παιδί” τόνισαν από την πλευρά τους οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Τέλη  Μαΐου, συστάθηκε μία ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από στελέχη και των δύο φορέων με κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δημοτών, γονέων, παιδιών, μαθητών, καθώς και όλων των φορέων σχετικά με την προσπάθεια προστασίας κάθε ανήλικου, που ζει ή εκτίθεται σε περιβάλλον παραμέλησης ή κακοποίησης και χρειάζεται βοήθεια.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, η αναπληρώτρια Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Άννα Παπαντωνίου, η Υπαστυνόμος Β΄ κ. Βασιλική Τσιαούση, η Αστυνόμος Β΄ κ. Ελένη Τσικρίκη, η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Κοζάνης κ. Μαρίνα Σεννή, καθώς και η Υπεύθυνη Προστασίας Ανηλίκων των παιδικών σταθμών κ. Κωνσταντίνα Σιούτη, οι οποίοι αποφάσισαν από κοινού την υλοποίηση δύο δράσεων ενημέρωσης μέσα στον Ιούνιο του 2023, που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης και στον Δημοτικό Κήπο, με στόχο την προστασία των ανήλικων παιδιών από κάθε μορφή βίας, που αντιμετωπίζουν είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον, είτε στον σχολικό τους περίγυρο.

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην  Συνέντευξη Τύπου το λόγο είχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασιλική Βόνιτσα και η κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Κοζάνης.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Κοζάνης.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.