Είναι ασφαλές να ολοκληρώσω την ανάρρωση στο σπίτι;



Έπειτα από μια σύντομη ή πιο εκτεταμένη νοσηλεία, ο μόνος που μπορεί να κρίνει εάν είναι κάποιος έτοιμος να πάρει το πολυπόθητο εξιτήριο και να ολοκληρώσει το στάδιο της ανάρρωσης και της ανάκαμψης σε ένα πιο οικείο και ζεστό περιβάλλον συντροφιά με τους δικούς τους ανθρώπους, είναι ο επιβλέπων γιατρός, και μόνο.

Τώρα, αν γίνεται λόγος για τις συνθήκες και την αντίστοιχη διαμόρφωση του χώρου τότε η απάντηση είναι πως ναι, φυσικά και είναι εκτός από ασφαλές, και επιθυμητό, αφού ενισχύει τη θετική ψυχολογία, επιταχύνοντας τη διαδικασία. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται ώστε να μπορούμε να πούμε ότι η φιλοξενία είναι ποιοτική για τον ασθενή.

Ακολουθούν λοιπόν παρακάτω, διάφορα πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε, αν ο ίδιος είστε στο στάδιο ανάρρωσης, ή αν έχετε αναλάβει τη φροντίδα ενός άλλου προσώπου.

  • Ιατρικές Οδηγίες

Απλώς επειδή η παρουσία του γιατρού δεν είναι κρίσιμη, και απαραίτητη 24/7, αυτό δε σημαίνει πως εξαλείφεται πλήρως η ανάγκη της επικοινωνίας και της παρακολούθησης.
Ο επιβλέπων ιατρός θα δώσει οδηγίες για τη λήψη των φαρμάκων και για πιθανά συμπτώματα που θα πρέπει να επιστήσουν την προσοχή, τη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθηθεί και τα ενδεχόμενα ενισχυτικά συμπληρώματα, καθώς και την ανάγκη επισκέψεων είτε κατ’οίκον (αν δεν υπάρχει εναλλακτική) εφόσον κρίνεται απαραίτητο, και την παρακολούθηση της κατάστασης πιθανώς με τις κατάλληλες εξετάσεις στο διαγνωστικό κέντρο της Bio-Merimna στα Άνω Λιόσια ή κάποια δημόσια δομή.

  • Απόλυτη Άνεση

 

Το αίσθημα της άνεσης είναι βασικός στόχος όταν μιλάμε για τον προσωπικό μας χώρο, και η οικειότητα που δημιουργεί ήταν εξαρχής ένας από τους βασικούς λόγους για να επιθυμεί κανείς το εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το μεγαλύτερο μέλημα είναι οι συνθήκες άνεσης στο κρεβάτι, με αρκετά μαξιλάρια και κάθε είδους στηρίγματα, αλλά και η σωστή θερμοκρασία σε αυτό. Έπειτα, θα πρέπει γενικότερα ο εσωτερικός χώρος να μην κουράζει, κάτι που επιτυγχάνεται με το σωστό φωτισμό, την καλή θερμοκρασία, τους μειωμένους θορύβους και τη λιτή διακόσμηση, όχι μόνο για λόγους οπτικών ερεθισμάτων αλλά και για ένα περιβάλλον με λιγότερα φυσικά εμπόδια.

  • Προσωπική Ελευθερία 

Όντας κανείς εξαρτώμενος κατά το μεγαλύτερο μέρος από ένα τρίτο άτομο για τη βασική του εξυπηρέτηση, αλλά και με περιορισμένο πλήθος διαθέσιμων δραστηριοτήτων, είναι πολύ εύκολο να νιώσει ότι χάνει τον εαυτό του. Ωστόσο, και εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη δυνατότητα κινητικότητα, ένα πλήθος ενεργειών όπως αυτές τις προσωπικής υγιεινής θα μπορούσαν να γίνονται με αυτοεξυπηρέτηση, ή έστω με την υποστήριξη κάποιου βοηθητικού εργαλείου ή εξοπλισμού, που μπορείτε να αναζητήστε διαδικτυακά στο patient-lifting.com ή σε αντίστοιχα καταστήματα της περιοχής σας.
Ακόμη, το αίσθημα της ελευθερίας κατακτάται με την επιστροφή σε αγαπημένες δραστηριότητες του ατόμου, όπως το διάβασμα (κόμικς, λογοτεχνία κ.ά.), οι σειρές, τα  επιτραπέζια κλπ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.