Πανελλαδικές 2023: Η ανακοίνωση των βαθμών, το μηχανογραφικό και οι βάσεις εισαγωγής



 

Μεγαλύτερη από 20% αναμένεται η αποχή των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ η αντίστοιχη αποχή των υποψηφίων των ΓΕΛ, που αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα του συνόλου των υποψηφίων, αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στο 7,5 – 9%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι το παρακάτω:

Την Τετάρτη 28 ή την Πέμπτη 29 Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση βαθμολογιών στα μαθήματα Γενικής Παιδείας. Οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Την Τετάρτη 5 ή την Πέμπτη 6 Ιουλίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η έκδοση  βαθμολογιών στα  ειδικά μαθήματα. Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr. Επιπλέον, οι υποψήφιοι έλαβαν τη βαθμολογία τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στο gov.gr.

Εκτός απροόπτου μέχρι την Δευτέρα, 17 ή την Τρίτη 18 Ιουλίου, θα έχουν διορία οι υποψήφιοι να υποβάλουν το Μηχανογραφικό 2023 για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για την εισαγωγή τους σε Δημόσια ΙΕΚ.

Στο διάστημα 26-28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.

efsyn.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.