Αντιπροσωπεία καθηγητών του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας



 

Πενταμελής αντιπροσωπεία ακαδημαϊκών του University of Alabama επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για τη διερεύνηση σύναψης συμφωνιών συνεργασίας.

Η επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Αλαμπάμα/Ελλάδα» και σε συνέχεια της «Συνόδου Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης”, κατά την οποία με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων 8 αμερικανικά Πανεπιστήμια επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, διερευνώντας τις προοπτικές νέων συνεργασιών.

Την αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα υποδέχτηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης ο οποίος πραγματοποίησε μία σύντομη παρουσίαση του Ιδρύματος και τόνισε ότι η συνέργεια με υψηλού κύρους πανεπιστήμια του εξωτερικού αποτελεί στρατηγικό στόχο των Πρυτανικών Αρχών. Ακολούθησαν ταυτόχρονες B2B συναντήσεις εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του University of Alabama και ακαδημαϊκών του ΠΔΜ με συναφή επιστημονικά αντικείμενα.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα δημιουργίας ακαδημαϊκών και ερευνητικών συμπράξεων, summer schools και επισκεπτών καθηγητών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και στους τρόπους που αυτές μπορούν να υλοποιηθούν. Όλα τα παραπάνω θα αποτυπωθούν στο Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογραφεί από τα δύο Ιδρύματα στο άμεσο μέλλον.

Η δικτύωση και εδραίωση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές περιβάλλον μέσω της εμβάθυνσης υφιστάμενων αλλά και την έναρξη νέων στρατηγικών σχέσεων θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.