Κοζάνη: Αλλάζει η εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης



Το πρώτο βήμα για την αλλαγή της εικόνας του ιστορικού κέντρου της Κοζάνης και της ανάδειξης των ιστορικών του μνημείων γίνεται με την αγορά του κτηρίου, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο Ιστορικό-Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο (στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται σήμερα φαρμακείο).

Αναλυτικά, με την απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (αριθμ.211/2023), αποφασίστηκε η απευθείας αγορά οριζοντίων ιδιοκτησιών σε οικόπεδο εμβαδού 115,62 τ.μ. ιδιοκτησίας Μπαντή Γεωργίου, Μπαντή Ματίνας και Γιαλούρη Ελένης, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Παύλου Χαρίση, στο Οικοδομικό τετράγωνο 149 στην πόλη της Κοζάνης.

Η αγορά υλοποιείται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πολεοδομικής ρύθμισης της  5ης Πολεοδομικής Ενότητας (https://tinyurl.com/2s37auh2 ), η οποία ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια το Δήμο Κοζάνης.

Έπειτα από  τη δημοσίευση  του Προεδρικού Διατάγματος στο ΦΕΚ για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην Έ Πολεοδομική Ενότητα του Δήμου Κοζάνης και τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης, υλοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αλλαγή της εικόνας του ιστορικού κέντρου.

2 σχόλια στο άρθρο “Κοζάνη: Αλλάζει η εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.