Έσπασε το δοξάρι του επάνω στη πίστα – Έτσι αποχαιρέτησε ο Κρητικός Αντώνης Χαβαδάκης την Κοζάνη στο Δίχορδο – Μαντινάδες & συγκίνηση – Δείτε βίντεο



Επιμέλεια ρεπορτάζ : Αργυρώ Ζιάμπα

Φωτογραφίες- Βίντεο : Μερώπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

“Πάντα η Κρήτη διαφορά έχει  από τους άλλους τόπους, γιατί έχει αντάρτικη ψυχή μα και τρελούς ανθρώπους”

Τρέλανε κυριολεκτικά την Κοζάνη ο Κρητικός με καταγωγή από τα Χανιά, που τραγούδησε για εννέα ολόκληρους μήνες στο νυχτερινό κέντρο “Δίχορδο’.

Η Κοζάνη τον λάτρεψε, ενώ ο Αντώνης Χαβαδάκης όταν ανέβαινε επάνω στην πίστα, έκανε όλο το μαγαζί άνω-κάτω με τις μαντινάδες  που αυτοσχεδίαζε .

Κάπως έτσι αναπτύχθηκε ένας πολύ δυνατός δεσμός μεταξύ του ταμερομεντόζου Κρητικού και των Κοζανιτών .

Λίγο πριν κλείσει η βραδιά και “πέσει η αυλαία” για το γνωστό νυχτερινό κέντρο Δίχορδο,  ο Αντώνης, κλείνοντας τη σεζόν του στην Κοζάνη, αποθεώθηκε από τον κόσμο , ενώ  κάλεσε επάνω στην πίστα τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον Χρήστο Κουτουκλέρ και ιδιαίτερα συγκινημένος, έσπασε το δοξάρι του λέγοντας : “Το δοξάρι μου το αφήνω εδώ…μ’ αυτό το δοξάρι δεν θα ξαναπαίξω σε κανένα μαγαζί”.

Δείτε βίντεο :

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Χαβαδάκη :

Ο Αντώνης ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στην άρση βαρών, ενώ μετέπειτα έκανε το πέρασμα του σαν μοντέλο σε γνωστό οίκο μόδας.

Αυτό που τον κέρδισε ήταν η μουσική και έτσι ακολούθησε τα μονοπάτια της Κρητικής κουλτούρας.

Με την λύρα του, όταν ανεβαίνει επί σκηνής , γίνεται ένας κυριολεκτικός σεισμός, αφού ο ίδιος μεταφέρει την αγάπη του γι αυτό που κάνει και ο κόσμος του το επιστρέφει στο πολλαπλάσιο.

Η μουσική διαδρομή του τον οδήγησε σε μαγαζιά πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό.

Αυστραλία, Αμερική Καναδά, ενώ οι συνεργασίες που έχει στο ενεργητικό του με ηχηρά ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου επισφράγισαν το ταλέντο του.

Δείτε τι δήλωσε  & την μαντινάδα του για το KOZANILIFE.GR :

“Φεύγω με μια βαλίτσα γεμάτη αγάπη και πολλούς φίλους μέσα.

Η μητέρα μου με νανούριζε με μαντινάδες, γαλουχήθηκα έτσι.

Η μουσική για μενα είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μου, όταν τη δω ποτέ σαν επάγγελμα τη μουσική, είναι η ώρα που θα κρεμάσω τη λύρα μου στον τοίχο και θα πάω στο χωριό μου.

Ξεκίνησα και έμαθα  μόνος μου λύρα, από έξι ετών, από αγάπη για τη μουσική, ότι έγινε στην πορεία μου, έγινε τελείως τυχαία .

Εγώ έπαιζα πιτσιρίκος στο καφενεδάκι μου, με άκουσαν δισκογραφικές, τους άρεσα και κάποια στιγμή βρέθηκα στην Αθήνα να συνεργάζομαι με Άντζελα Δημητρίου, Ζαφείρη Μελά, Θέμη Αδαμαντίδη, Λευτέρη Πανταζή, Κατερίνα Στανίση.

Αν με ρωτήσεις πως έγινε όλο αυτό, θα σου πω, δεν ξέρω. Βρέθηκα να παίζω με την Έλενα Παπαρίζου σε συναυλίες στο Number One”.

Κάτι ψήνεται για τον Αντώνη, που αφήνει ερωτηματικό να τον δούμε σύντομα σε κάποιες Πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής μας το επόμενο διάστημα.

 

*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Camelot Coffee & Spirits

Δείτε την μαντινάδα του Αντώνη για το KOZANILIFE.GR :

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.