Μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα ανοίγει αύριο Σάββατο η γέφυρα των Σερβίων



Επιμέλεια  Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών φορτίσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, οι μελετες των Μηχανικών επιτρέπουν μεχρι στιγμής, μόνο τη διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων.

Η γέφυρα θα δοθεί σε κυκλοφορία από το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουνίου. Η κίνηση θα γίνεται σε μονόδρομη κατεύθυνση με την χρήση φαναριών και την τροχαία για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε “επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη γέφυρα, δίνεται σταδιακά στην κυκλοφορία μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι 3μιση τόνων” .

Ο ίδιος τόνισε ” με αυστυρότατους ελέγχους από την αστυνομία. Δεν επιτρέπετε να διέρχονται βαρύτερα οχήματα. Η γέφυρα δεν μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερα φορτία αυτήν τη στιγμή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και επισκευής μέσα στο μήνα που διανύουμε. Έχουν δοθεί οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατόπιν εισήγησης των συμβούλων μας, να ετοιμάσουν όλο το δίκτυο για να μπορεί να δεχτεί τον όγκο των επιβατικών οχημάτων”.

Όσο αφορά για την πλήρη κυκλοφορία όλων των οχημάτων της γεφυρας” θα εξαρτηθεί από την προετοιμασία που απαιτείται να γίνει, για να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια και σωστή πληροφόρηση οι οδηγοί”.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.