Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για την Καλαμιά



 

Ως  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες τα όσα διαδραματίζονται στην κοινότητα της Καλαμιάς  και δεν κρύβουμε ότι μας αφήνει μία πικρή γεύση η στάση ορισμένων προσώπων και θεσμών οι οποίοι για άλλη μία φορά βρήκαν ποιος θα είναι ο δράκος του παραμυθιού, ο συνήθης κακός, αυτός που στο τέλος καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Θα αναφέρουμε επιγραμματικά ορισμένα σημεία και θα αφήσουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν.

1.Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει τον νόμο και μόνον αυτόν. Εκ μέρους των διαμαρτυρομένων δεν είχε ασκηθεί κανένα ένδικο μέσο που να νομιμοποιεί οποιαδήποτε ενέργεια τους.

2.Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα όλοι αυτοί οι λαλίστατοι φορείς που καταδικάζουν την  αστυνομία και την ρίχνουν στα σχοινιά, που ήταν τις προηγούμενες ημέρες να εξηγήσουν στους κατοίκους με ποιον τρόπο μπορούν νόμιμα να κινηθούν;

3.Ανεξάρτητα από το δίκαιο ή το άδικο των επιχειρημάτων (δεν είναι αρμοδιότητα δική μας να το κρίνουμε), κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και δεν μπορεί με το “έτσι θέλω” να επιβάλλει την άποψή του.

4.Σε κάθε περίπτωση εκ μέρους των συναδέλφων μας καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε να μην οδηγηθούμε σε αντιπαραθέσεις καθώς είναι πάγια θέση μας ότι οι αστυνομικοί είναι κομμάτια της κοινωνίας. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι ο νόμος είναι πάνω από όλους και η αστυνομία δεν έχει την διακριτική ευχέρεια της εφαρμογής του ή όχι.

Εν κατακλείδι, η στάση της τοπικής κοινωνίας είναι πάντοτε σεβαστή και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από όλους. Ειδικά αν η στάση αυτή εκφράζει την πλειοψηφία μιας κοινωνίας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό υπάρχουν νόμιμες οδοί για να προβάλλει και να διεκδικήσει ο οποιοσδήποτε το δίκαιο των επιχειρημάτων του. Συμπεριφορές όπως αυτή που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αφενός φέρνουν την αστυνομία σε πολύ δύσκολη θέση γιατί όπως προαναφέρθηκε η εφαρμογή του νόμου δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια, αφετέρου οδηγούν σε εντάσεις, τις οποίες είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να έχουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ         

3 σχόλια στο άρθρο “Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για την Καλαμιά

  1. Οι αρχηγοί σας όμως δεν είναι έξω απ τα
    πολιτικά παιχνίδια, αν δεν υποταχθουν στην κυβέρνηση,αποστρατευονται.
    Αν σκυψουν το κεφάλι, προαγονται.
    Μαθήματα ηθικής και αξιοπρέπειας αλλού.

  2. Μπράβο στους αστυνομικούς που έπραξαν το καθήκον τους στην πολιτικά υποκινούμενη διαμαρτυρία. Ο νόμος επιτέλους πρέπει να γίνεται σεβαστός από όλους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.