Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στην Καλαμιά Κοζάνης ζητούν κάτοικοι και αυτοδιοικητοί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης



 

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συμπλοκή των Αστυνομικών Δυνάμεων με τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καλαμιάς, προχώρησαν κάτοικοί της, φορείς, συνδικάτα και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τους κατοίκους το πρωί της Παρασκευής 26 Μαίου οι κάτοικοι της Καλαμιάς προχώρησαν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία όταν άναψαν οι μηχανές της εταιρείας για να ξεκινήσουν τις εργασίες στο φωτοβολταϊκό πάρκο της περιοχής. Ενώ από την πλευρά της η αστυνομία είχε αναφέρει πως δεν θα προχωρήσουν οι εργασίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι ενέργειες της Περιφέρειας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους πολίτες.

Στη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δύο φοιτητές της ΚΝΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία. Αμέσως ξεκίνησε και η κινητοποίηση των κατοίκων όπου και συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για την βίαιη πράξη των αστυνομικών απέναντι στους πολίτες.

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στην Καλαμιά Κοζάνης ζητούν κάτοικοι και αυτοδιοικητοί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.