Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Διήμερη Εκπαιδευτική Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου ROAMING 

Αντιπροσωπεία 13 μελών από 5 πανεπιστήμια του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και του Κοσόβου βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για διήμερη εκπαιδευτική συνάντηση στο πλαίσιο του έργου ROAMING που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, capacity building.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η έναρξη της εκπαίδευσης του προσωπικού των γραφείων Διεθνών Σχέσεων των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων, καθώς και του ακαδημαϊκού προσωπικού που ασχολείται με τις διεθνείς συνεργασίες και την κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Το ROAMING αποσκοπεί στην προσαρμογή και εναρμόνιση των διαδικασιών που εφαρμόζουν τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια με τις ανάγκες και απαιτήσεις του προγράμματος Erasmus με απώτερο στόχο την αύξηση της συμμετοχής των φοιτητών τους σε δράσεις κινητικότητας με έμφαση σε εκείνους που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες και μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.

Την εκπαίδευσή τους, μέσω της μεταφοράς εμπειρίας και τεχνογνωσίας στο θέμα υλοποιούν η καθηγήτρια και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας, Ελένη Γρίβα, η λέκτορας και Iδρυματικά υπεύθυνη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα Erasmus, Αικατερίνη Μπλάντα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Χριστίνα Πεταλωτή και το στέλεχος του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Μαλαματή Τζώνου.

Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις από τα μέλη του ΠΔΜ σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Κόσοβο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.