Ο Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

 

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης παρευρέθηκε στη Σκήτη Κοζάνης και στην Πτολεμαΐδα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Η αλήθεια δεν ξεριζώνεται! Στην καρδιά, τον νου και την ψυχή κάθε Έλληνα, κάθε απογόνου των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, καίει το κερί της μνήμης που φωτίζει τον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας. Το αίτημα για την αναγνώριση της γενοκτονίας δεν εχθρεύεται τους θύτες, απαιτεί όμως την ομολογία και τη δικαίωση, όχι μόνο ως έκφραση σεβασμού στα 353.000 θύματα αλλά και επειδή η συμφιλίωση με την αλήθεια αποτελεί προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη και τη συμπόρευση των γειτονικών λαών στον δρόμο της προόδου. Διάκονοι και πρωτεργάτες του σκοπού αυτού είναι τα οργανωμένα σωματεία και τα μέλη των συλλόγων μας, που μεταδίδουν την παράδοση και την αγάπη για την πατρίδα από γενιά σε γενιά. Τους είμαστε ευγνώμονες!

Πιστοί στις αξίες μας, μένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι μέχρι την τελική δικαίωση!»

3 σχόλια στο άρθρο “Ο Στάθης Κωνσταντινίδης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

  - Edit

  Απαντήστε

  Οι ευρωβουλευτες της Νέας δημοκρατιας απείχαν απ
  το ευρωκοινοβουλιο την ημέρα που ψηφίζονταν ψήφισμα που καταδικάζε την Τουρκία για την
  Γενοκτονία των Ποντίων.
  Οι Τούρκοι του Κεμάλ ανάγκασαν τους Πόντιους, όσοι απόμειναν απ τις θηριωδίες των,να μεταναστευσουν στη Μάνα Ελλαδα!
  Και η κυβερνηση του μητσοτακη ,συνέχεια της κυβέρνησης του Εφιαλτου που έριξε τον Κων.Μητσοτάκη το 1993,αναγκάζει σήμερα,σήμερα, όπως έγινε το 2012-2015, τα νέα παιδιά της Ελλάδος να μεταναστευουν για πρώτη φορά σε άλλη γη,σ αλλά μέρη και τα παιδιά των Ποντίων για ΔΕΥΤΕΡΗ φορα!
  Τα παιδιά που…που;” στα ξένα θαναι Έλληνες και στην Ελλάδα ήταν ξένοι”
  Πρώτα καταθέτουμε Στεφανι Μνήμης και Τιμής και Σεβασμού στις Αθάνατες Μορφές των προγόνων μας Ποντιων στην καρδιά που κυλάει ζεστό και ζωντανό αίμα και μετά καταθέτουμε Στεφανι Μνήμης σε πέτρινα Μνημεια!
  Ο ήλιος την επόμενη μέρα θα ξερανει το Στεφανί,ο ήλιος όμως ζεσταίνει πιο
  πολύ το αίμα της καρδιάς,εκεί που φωλιάζουν ζωντανές και ζεστές οι Μνήμες.
  Με φωτογραφίες,με κάμερες,με κινητά,με ταμπλετ και υποκρισία δεν τιμουνται
  οι Νεκροι!
  Οι ημέρες Μνήμης δεν είναι γιορτούλες για να βγούμε απ τη σειρά και για λόγια, λόγια,λόγια!
  Τις ημέρες Μνήμης τις τιμάς με ενα δάκρυ …πίσω απ τις κάμερες.
  Αιωνία η Μνήμη των 353.000 θυμάτων του Ποντιακου Ελληνισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.