Μονοήμερες εξορμήσεις για βόλτα και ψώνια κοντά στην Κοζάνη



Η Κοζάνη είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Δυτικής Μακεδονίας! Παρόλο που έχει την τιμητική της το χειμώνα, καθώς την εποχή αυτή η ατμόσφαιρα και το τοπίο της είναι μαγικά, η πόλη αυτή είναι ιδανικός προορισμός όλο το χρόνο. 

 

Λόγω της θέσης της, η Κοζάνη προσφέρεται για μονοήμερες σε κοντινές πόλεις για βόλτες, ψώνια και διασκέδαση. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Κοζάνη!  

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για μονοήμερη εκδρομή από την Κοζάνη, ειδικά αν θέλει κάποιος να βρει αμέτρητες επιλογές σε μαγαζιά, εστιατόρια, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα! 

 

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι μονίμως γεμάτο ζωή και τα ψώνια σκέτη απόλαυση, χάρη στην τεράστια ποικιλία καταστημάτων που υπάρχει εκεί. Από μαγαζιά με ρούχα, όπως το Funky Buddha και το Zara, μέχρι μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών, όπως η Adidas και η Nike, η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη από μαγαζιά για όλα τα γούστα!

 

Πέρα από ψώνια όμως, η Θεσσαλονίκη είναι και ιδανική πόλη για βόλτες, καθώς υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθεί και να βολτάρει κανείς. Το λιμάνι, ο Λευκός Πύργος, η Τσιμισκή, η πλατεία Αριστοτέλους, η Άνω Πόλη…Υπάρχουν τόσες επιλογές και η κάθε μια από αυτές είναι μοναδική! Όσο για το βράδυ, είναι γνωστό ότι η νυχτερινή ζωή είναι το δυνατό χαρτί της πόλης, με το κέφι να ‘χτυπάει κόκκινο’ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Καστοριά

Η Καστοριά είναι μια ακόμη μαγική πόλη κοντά στην Κοζάνη. Το γραφικό τοπίο της, η πανέμορφη λίμνη της, τα πετρόχτιστα αρχοντικά της και η φυσική της ομορφιά συνθέτουν ένα τοπίο στο οποίο δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς!

 

Το πιο ωραίο μέρος για βόλτα στην Καστοριά είναι αναμφισβήτητα η λίμνη της, η οποία ξεκινάει από το νότιο τμήμα της πόλης και καταλήγει στο βόρειο. Περπατώντας στον πεζόδρομο κατά μήκος της λίμνης, ο οποίος στολίζεται από πλάτανους και ιτιές, θα δει κανείς διάφορα πτηνά, όπως πελεκάνους, ερωδιούς και κύκνους, οι οποίοι κατοικούν εκεί. Μια στάση που επιβάλλεται κατά τη διάρκεια της βόλτας στη λίμνη είναι στο υπέροχο Σπήλαιο του Δράκου. Μέσα στο σπήλαιο αυτό υπάρχουν αμέτρητοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, καθώς και υπόγειες λίμνες, τα οποία συνθέτουν ένα απόκοσμο σκηνικό. 

 

Κάτι άλλο που πρέπει να κάνει όποιος πάει στην Καστοριά για μια μονοήμερη εκδρομή είναι να περιηγηθεί στις αρχοντο-γειτονιές της πόλης. Στη γραφική συνοικία Ντολτσό, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει υπέροχα αρχοντικά σπίτια του 17ου,18ου και 19ου αιώνα, τα οποία αποπνέουν τη γοητεία μιας άλλης εποχής. Μερικά από αυτά είναι το αρχοντικό Θ. Σκούταρη, το αρχοντικό Μπασάρα, το αρχοντικό Θ. Νατζή, το αρχοντικό Αφών Εμμανουήλ, το οποίο σήμερα στεγάζει το Ενδυματολογικό Μουσείο και το αρχοντικό Νεράντζη Αϊβάζη, στο οποίο στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς.  

Κατερίνη

Η Κατερίνη είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές, καθώς έχει και παραλία για καλοκαιρινά μπάνια, αλλά και κοντινό χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι, το οποίο είναι ιδανικό για χειμερινές δραστηριότητες!

 

Η ακτογραμμή της Κατερίνης είναι γεμάτη από όμορφες και πεντακάθαρες παραλίες, στις οποίες υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς, αν μία μέρα στην Κατερίνη δεν του είναι αρκετή. Πάνω από την παραλία της Πιερίας είναι χτισμένο το εντυπωσιακό κάστρο του Πλαταμώνα, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα στην περιοχή. Το κάστρο αυτό, το οποίο είχε χτιστεί κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο το 10ο αιώνα μ.Χ, διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι σήμερα, με τα τείχη και τον πύργο του να παραμένουν όσο επιβλητικά ήταν όταν πρωτοχτίστηκαν. 

 

Άλλο ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί κανείς κατά την εξόρμησή του στην Κατερίνη είναι το γραφικό Ελατοχώρι, όπου βρίσκεται και το χιονοδρομικό της περιοχής. Το χιονοδρομικό αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για μονοήμερες εκδρομές τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα. Εκτός όμως από ιδανικό προορισμό για σύντομες εξορμήσεις για σκι, το Ελατοχώρι προσφέρεται και για πολυτελείς διακοπές, καθώς διαθέτει πέτρινους ξενώνες με θερμαινόμενες πισίνες, αίθουσες μασάζ, χαμάμ, τζακούζι κι άλλες σύγχρονες ανέσεις!

 

Αυτοί ήταν μόνο μερικοί από τους μαγευτικούς προορισμούς που μπορεί να βρει κανείς κοντά στην Κοζάνη. Μια εξερεύνηση στις γύρω περιοχές κρύβει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για τον επισκέπτη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.