Αμετανόητος ο κ. Κατρούγκαλος – Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλλιας



 

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη παρακολούθησα την χθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Κατρούγκαλου, ο οποίος προανήγγειλε την επαναφορά του κεφαλικού φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους υπέρογκους συντελεστές – 20% – των εισφορών επί των εσόδων.

Προφανώς, ξεχνά την τεράστια ζημιά, που έγινε, όταν ίσχυε ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου, όταν και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη διακοπή της λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύθηκαν οι συνεργασίες με πληρωμές σε μαύρα, χωρίς παραστατικά.

Ξεχνά, επίσης, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος και ειδικότερα οι διατάξεις του για την επιβολή του κεφαλικού αυτού φόρου, κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και άλλων θεσμικών φορέων.

Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να πάρει πίσω τις εμμονικές ιδέες του, οι οποίες αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης και οδηγούν στον αφανισμό τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία».

2 σχόλια στο άρθρο “Αμετανόητος ο κ. Κατρούγκαλος – Γράφει ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    Και εσείς του οικονομικού επιμελητηριου της ελλαδος,
    τι ενέργειες κάνατε και ποιες οι διαμαρτυρίες σας, προς την
    νυν κυβέρνηση, για την κατάργηση του νόμου Κατρουγκαλου;
    Έρχεστε τώρα σαν υαινες και αποτελειώνετε τον Κατρουγκαλο.
    Ξεσηκωθηκατε κατά της πιο αναλγητης κυβέρνησης του μητσοτακη
    που αναγκάζει το 80% των ελληνων να ψωνίζει από τα καλάθια ζητιανιας;
    Οικονομικό επιμελητήριο,σιγά μη σταξει η ουρά του γαιδαρου !
    Το μόνον που φροντίζετε και προστατευετε και επιμελεισθε το δικό σας ατομικό συμφέρον, σιγά να μην ασχολείσθε με την ΕΒΓΑ της γειτονιάς,τον μοκροεπιχειρηματια που πληρώνει διπλάσιο ρεύμα και διπλάσιο νοίκι.
    Δε σας είδα να διαμαρτυρεστε για τα κοράκια που παίρνουν Δισεκατομμύρια
    με απευθείας αναθέσεις και βουλιάζουν τα δημόσια ταμεία,ούτε κουβέντα για τα κοράκια τους
    Καπατους,χειμαρες και πατσηδες που αρπάζουν τα σπίτια των ελληνων δανειοληπτων αντί πινακιου φακης.
    Αν η νέα δημοκρατια έκανε πράξη αυτά που υπόσχονταν,τωρα δε θα ήταν κόμμα,θα ήταν το 10ο Αγγελικό τάγμα και εξαυλωμένο μαζί.
    Αν ξαναβγεί ο μητσοτακης θα καταργήσει οοοοολες τις εισφορες!
    Θα τον παρακαλάει ο λαος γονατιστός και θα του λέει ” θέλουμε να πληρώνουμε πολλές,πολλές εισφορές,μητσοτακη σαγαπαμε,βάλε μας κι άλλους φόρους,κόψε μας τους μισθους μας,σφαξε μας ν αγιασουμε ”
    Δε μας παρατατε πρωι- πρωί.
    Αν τα παραπάνω γαλαζια τρωκτικά και κοράκια μαζί,δεν τρωγαν,δεν τρωγαν,δεν τρωγαν ,δεν τρωγαν και τον αγλεορα ,ο κοσμακης θα πλήρωνε λιγότερους φόρους και οι εισφορές του θα ήσαν μηδενικές.
    Γέμισε η Ελλάδα με οικονομικά επιμελητήρια που στεγάζονται σε όμορφα κτίρια
    και η Ελλάδα βουλιάζει οικονομικά.
    ΟΕΕ;
    Μάλλον ΟΕΕ( Οικονομικό Επιμελητήριο Εαυτών μας και όχι Ελλάδος.
    Και χθες το πρωί, χωρίς ακόμα να σκάσει η είδηση για τον Κατρουγκαλο,εγραψα ” όλοι θέλουμε έναν Κατρουγκαλο για να του φορτώσουμε αυτά που θέλαμε να πούμε και να κάνουμε εμεις, όχι προεκλογικά, αλλα;μετεκλογικα!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.