Γ. Κασαπίδης: Ενώνουμε με οδικές υποδομές δυο κτηνοτροφικές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες του έργου «Βελτίωση Οδικού  Τμήματος Βουνάσα – Ελάτης εντός των ορίων της Π.Ε. Κοζάνης», συνολικού προϋπολογισμού, 2.730.000,00 € (με Φ.Π.Α).

Το έργο  υλοποιείται  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και χρηματοδοτείται  κατά 85% από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και κατά 15% από τον Δήμο Σερβίων. Περιλαμβάνει τη βελτίωση οδικού τμήματος, μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου, εντός των ορίων της Π.Ε. Κοζάνης, με τη χάραξη να ακολουθεί την υφιστάμενη οδό βελτιώνοντας όμως τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τις στροφές της, ώστε να είναι ασφαλής και λειτουργική για τους οδηγούς που θα κινούνται σε αυτήν.

Έχει προβλεφθεί η οδοστρωσία και η ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, η κατασκευή των κατάλληλων τεχνικών, ώστε να εξασφαλίζεται η αποφυγή των υδάτινων διαβρώσεων του σώματος της οδού, η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων, σε επικίνδυνα σημεία, καθώς και η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την αύξηση της οδικής ασφάλειας και την παροχή πληροφοριών στους οδηγούς.

«Είναι ένα σπουδαίο έργο που υλοποιείται σε μία δύσκολη ορεινή διαδρομή ενώνοντας με ασφάλεια και σιγουριά τις δύο μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας,  αυτές του Δήμου Σερβίων και του Δήμου Δεσκάτης, στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Ελάτης», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εργοτάξιο του έργου, συμπληρώνοντας: «Η κτηνοτροφία και η ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου αποτελούν για την Περιφερειακή Αρχή, σταθερό και αμετακίνητο στόχο. Μετατρέπουμε τη Δυτική Μακεδονία σε ένα απέραντο εργοτάξιο, όπου με την κατασκευή τεχνικών έργων και υποδομών ενισχύουμε την κτηνοτροφία και την οικονομία της περιοχής».

                                                    

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γ. Κασαπίδης: Ενώνουμε με οδικές υποδομές δυο κτηνοτροφικές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και της αγροτικής οικονομίας

  1. Σπύρος Κούσης ,κτηνοτροφος,είπε 5 λεπτά πριν
    στο Μέγκα” έσφαξα τα 50 απ τα 500 ζώα γιατί δεν είχα να τα ταίσω.
    Πολιτικοί αναλγητοι ,καταστρεψατε τον πρωτογενη τομεα και 3 ημέρες
    πριν τις εκλογές ταζετε λαγους με πετραχήλια.
    Ντροπή, ντροπη,ντροπη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.