Primary Menu  

Μητσοτάκης:’Όπως στηρίξαμε την Καστοριά θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά και την επόμενη τετραετία’ – Δείτε το βίντεο



 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε από την Καστοριά ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στις εκλογές του 2019, παρά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Στην πόλη της Καστοριάς μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου. «Ηθελα να βρεθώ μία φορά ακόμη κοντά σας για να πάρω δύναμη από τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία σας. Είμαι σίγουρος ότι 21 Μαϊου θα γιορτάζει η Ελλάδα μας και η παράταξή μας» ξεκίνησε να λέει στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σε μία κατάμεστη αίθουσα. «Εχουμε εκλογές σε 4 μέρες. Εχω γυρίσει όλη την πατρίδα και έρχομαι πάλι στη Δυτική Μακεδονία για δύο λόγους. Για να πάρω δύναμη από εσάς, αλλά και γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά σας και στην επόμενη 4ετια γιατί περάσατε δύσκολα» πρόσθεσε.

«Το 2019 ούτε εγώ φανταζόμουν πόσες δύσκολες προκλήσεις θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δώσαμε μεγάλες μάχες όμως. Προστατέψαμε τα σύνορά μας και αποδείξαμε ότι έχουμε σύνορα όχι μόνο στη ξηρά, αλλά και σε θάλασσα και αέρα. Πρέπει η Ευρώπη να προστατέψει τα σύνορά της και η Ελλάδα ήταν πρωταγωνίστρια σε αυτό. Αμέσως μετά πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της 4ετιας, να κλείσω την χώρα απέναντι σε έναν ιό που δεν γνωρίζαμε, δεν είχαμε σχέδιο αντιμετώπισης. Κλείσαμε τη χώρα, αλλά μείναμε κοντά στην οικογένεια και της επιχειρήσεις. Κρατήσαμε ζωντανό τον ιστό της οικονομίας μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός για τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε αυτή την 4ετια.

Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη

«Μπορούμε να υλοποιήσουμε μία πολιτική που θα μειώσει την ανεργία. Είμαι περήφανος που δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Φέραμε επενδύσεις που ούτε φανταζόμασταν στο παρελθόν. Θέλουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις επενδύσεις στην Ευρώπη» είπε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκία, αναφέροντας πως η χώρα «χωρίς την στήριξη της αντιπολίτευσης, στήριξε τις Ενοπλες δυνάμεις, έφερε τα rafale, ενώ έχει γίνει η Ελλάδα σταθερός γεωπολιτικός παράγοντας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη»

Αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία που έγιναν αιτία για να υπάρξει ακρίβεια. «Ενισχύσαμε τα νοικοκυριά και επέστρεψε τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στον καθένα ξεχωριστά και συγκρατήσαμε τις τιμές στα τρόφιμα». «Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε δει» είπε σημειώνοντας πως «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε».

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις

Για τον απολογισμό της 4ετιας, σημείωσε πως μείωσε η ΝΔ τους φόρους. Αναφέρθηκε στους συνταξιούχους και στην «αδικία του νόμου Κατρούγκαλου». «Ο Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις και πέρασαν την ευθύνη στην επόμενη κυβέρνηση. Θα έχουν την στήριξή μας οι συνταξιούχοι μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά οριστικά».

«Βάλαμε τις βάσεις για να αλλάξει επιτέλους πίστα η Ελλάδα και να γίνει μία πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός κάνοντας μία αναφορά στον τομέα της ανάπτυξης. «Εχουμε μεγάλα, μεσαία και μικρά έργα και ξεκολλάμε έργα που κάποιοι είχαν ξεγράψει. Σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Δυτική Μακεδονία όπου επιτέλους έρχεται και το φυσικό αέριο. Θέλουμε να έχετε μία εναλλακτική φτηνή λύση θέρμανσης» συμπλήρωσε μέσα σε χειροκροτήματα. Είπε μάλιστα πως το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» έχει «σπάσει τα κοντέρ σε αιτήσεις».

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση στην απελπισία της είναι έτοιμοι να τάξει τα πάντα

«Επειδή οι εκλογές είναι για το μέλλον. Συγκρίνεται και η αξιοπιστία των κομμάτων. Εμείς ότι είπαμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τα κάναμε πράξη. Μπορούν να πουν το ίδιο οι αντίπαλοί μας που θα… έσκιζαν τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και μας έβαλαν σε τρίτο; Και τώρα πανηγυρίζουν λέγοντας ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια που οι ίδιοι έβαλαν. Είναι σαν τον πυρομανή που βάζει φωτιά στο σπίτι και μετά πανηγυρίζει γιατί καλεί την πυροσβεστική να την σβήσει. Στην απελπισία τους είναι διατεθειμένοι να τάξουν τα πάντα. Οταν τους είπαμε να στείλουν το πρόγραμμά τους να κοστολογηθεί ανεξάρτητα για να δούμε αν αντέχει η ελληνική οικονομία το πρόγραμμά τους, ακολούθησε σιωπή γιατι ξέρουν ότι θα φανεί το ψέμα τους και η υποκρισία τους, αλλά και ο αφόρητος λαϊκισμός τους» τόνισε.

Για τους μισθούς ανέφερε πως στόχος είναι μία ανάπτυξη που θα ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Το αποτύπωμά της να είναι καλύτεροι μισθοί για όλους με κατώτερο 950 στο τέλος της 4ετιας και μέσο μισθό 1.500. Είναι εφικτοί στόχοι». Σημείωσε πως θα ασχοληθεί προσωπικά με ζητήματα που αφορούν την Καστοριά. «Σε 4 χρόνια θα τρίβουμε τα μάτια μας από τις επενδύσεις που θα έρθουν στη Δυτική Μακεδονία. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Θα καλύψουμε τις χαμένες θέσεις εργασίας. Η Δυτ. Μακεδονία πρέπει να γίνει πρωταγωνίστρια».

«Το μόνο κόμμα που μιλά ανοιχτά για το δημογραφικό είναι η ΝΔ» πρόσθεσε σημειώνοντας πως θα αυξηθεί το αφορολόγητο για τις οικογένειες.

alphafreepress.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Μητσοτάκης:’Όπως στηρίξαμε την Καστοριά θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά και την επόμενη τετραετία’ – Δείτε το βίντεο

  1. Η Ν.Δ.είναι πολιτικά πολύ πιο ύπουλη από όλα τα άλλα κόμματα και συνεπώς αποτελεί απειλή για το ελληνικό έθνος.

  2. Στέλιος Κ.καθηγητης..

    - Edit

    Απαντήστε

    Ο άνθρωπος που γέμισε τη χώρα με καλάθια πεινας
    και κοροϊδίας για το 95% του ελληνικού λαού,μιλάει για αυξήσεις μισθών,
    πότε;στην επόμενη τετραετια!
    Γιατί δεν κατηργησες τον νόμο Κατρούγκαλου;
    4 χρόνια έφερες εκατοντάδες νομοσχέδια και την επόμενη τετραετια ,παλι θα
    κρατήσεις τον νόμο Κατρουγκαλου για να μην δώσεις αυξήσεις ούτε σε κατώτατο,ούτε σε ανώτερο μισθο!
    Μητσοτακη πεφτεις;
    Κοροιδεψες τον λαό και μίλησες για πολλές και καλές δουλειές πολιτικε σαλτιμπαγκε!
    Αυξησες τους μισθους σε πετσοταισμενους δημοσιογραφισκους τους Σκαι-ζώητους ,αυξησες το χρέος της χώρας κατά 40 δις,έδωσες 10 δις σε απευθείας αναθέσεις,αυξησες τους μισθους των μισθαρνων οργάνων σου έως 365.000 ευρώ μηνιαίως,γεμισες τη χώρα με Καπατους- καπάτσους,Χειμαρες,Πατσηδες, Νικολαου,Μαραβεγιαδες,Σπυρακηδες της ευρωβουλης,αβραμοπουλους της ΜΚΟ του Παντσερι,Σχοιναδες με σοκολατάκια
    που έχουν γέμιση Καταρ- αμένη,Καραμανληδες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των τρενων,παπαθανασηδες Λειτουργούς άριστους της λαβιδας,ήτοι κουρευτικης μηχανής για κούρεμα γουλί των δανείων,
    Θα μπορούσα μνα σε γράφω για 4 ολόκληρα χρόνια,όσα χρόνια κυβερνησες,αλλά
    θα στα πουν με τις ψήφους των οι Έλληνες την Κυριακη!
    Θα μείνεις στην πολιτική ιστορία για τα παρακατω:
    Επί των ημερών σου, το 2020,όταν ο ερντοάν σε φίλευε χαλβά στο σαράι του,εκείνη την ημέρα ή Αγιά Σοφία έγινε τζαμι κι εσύ ούτε μια διαμαρτυρια!
    Το κατάπιες,όπως κατάπιες και την αποχή των ευρωβουλευτων σου απ το Ευρωκοινοβουλιο την ημερα;την ημέρα που ψηφιζονταν η Γενοκτονία των Ποντιων!
    Μητσοτακη;Ο Γεραπετριτης ειπε” τα χωρικά ύδατα της χώρας εκτείνονται στα 6 μίλια”
    Τελικά, στα 6 μίλια ή στα δωδεκα;ρώτα τα Ραφάλ να σε απαντησουν!
    Επί των ημερών σου έγινε η Εθνικη τραγωδια των Τεμπων,πρωτόγνωρο για τα
    παγκόσμια χρονικά ,αν δεν γινόταν στο Μπαγκλαντες το 2019 με 16 νεκρους!
    Γεμισες την Ελλάδα με καλάθια πεινας και ζητιανιας,γεμισες τα καλάθια των διυλιστηριων,παροχών και Σούπερ με δις ευρω!
    Μίλησες για Δίκαιη Αναπτυξη στη Δυτική Μακεδονια και γέμισε η περιοχή πράσινα αλογα με πρωτοκαβαλαρη τον Μουσουρουλη!
    Αληθεια;που είναι ο σχεδιαστής της ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονια;
    Αυτός πηγαινιερχονταν κάθε βδομάδα στον τόπο τον εγκαταλελειμμενο,που ειναι;
    Είσαι ο ηθικός αυτουργος 37.000 συνανθρώπων μας που εφυγαν από τον κορονοιο!
    Μητσοτακη;πεφτεις,πεφτεις κι ο ήχος της πτώσεως σου θα είναι εκκωφαντικοτατος ,ήχος πιο ελαφρύς κι από ένα μπαλόνι,εκείνο τουλάχιστον
    έχει πέτσα- τσίπα,εσύ δεν έχεις πολιτική τσιπα!
    Μητσοτακη;σε έναν Θεό πιστεύεις και σε έναν Άγιο,Θεό σου;το χρήμα!
    Άγιος σου;Ο Κατρούγκαλος,βρήκες έναν Κατρουγκαλο ,του φορτώσεις τα οικονομικά σου εγκλήματα, τον σταυρωνεις 4 ολόκληρα χρόνια και ανάβεις κερί στη Χάρη του!
    Αν δεν υπήρχε ο Κατρουγκαλος…θα τον είχες εφεύρει για να τα φορτώσεις όλα πάνω του!
    Ένα γραμμάριο απ το μυαλό του Κατρουγκαλου να είχες,ίσως είχες κάποια αξία στη ζωή σου,την πολιτική.
    Αληθεια;τι έκανες για την Κσστορια;
    Μητσοτακη ,πολιτικε ολιγιστε,ξέρεις ότι στο Άργος το Ορεστικό..,περιμένουν
    από τώρα,από σήμερα,πότε θα έλθει το Πανηγύρι για να δουλέψουν μια εβδομάδα για να ζήσουν έναν χρόνο μέχρι να ξαναλθει το πανηγυρι;
    Α παράτα μας βρε μητσοτακη.
    Στείλε τον Αβραμόπουλο και τον Σχοινα ..να πουλάνε τις γούνες απ την Καστοριά στο Κατάρ,εκεί κάνει πιο πολύ κρύο απ ότι στη Σιβηρία και θα πληρώνονται με σοκολατακια,για να μη σου πω… με τί θα πληρώνονται ,υπάρχει και λογοκρισία,
    Μητσοτακη;ζακέτα να πάρεις ή γούνα όταν θα λιαζεσαι στις ξαπλώστρες της Μυκόνου κατακαλοκαιρο.

  3. Στέλιος Κ.καθηγητης..

    - Edit

    Απαντήστε

    Υπάρχει το περίφημο Λεξικό των – ισμών( 362 σελιδες)
    Π.χ.μεσαιωνισμος,διαφωτισμος, ελιτισμός,νεποτισμός και…και
    Τώρα θα γίνει νέα έκδοση του παραπάνω Λεξικού και θα
    προστεθεί η λέξη; μητσοτακισμος που παραπέμπει σε επάγγελμα
    κι όχι ονομα- επώνυμο,σε οικογενειοκρατια και όχι οικογένεια.
    Μητσοτακη,όταν ο Εφιάλτης που έριξε τον πατέρα σου το 1993,όταν
    Ο αχαριστοτατος του ευεργετηθεντος υπό του πατέρα σου έχασε τις
    εκλογές το 2015,δεν υποδέχτηκε στα σκαλοπάτια του Μαξίμου τον
    Αλέξη Τσιπρα,όπως γινόταν απ την εποχή της συστάσεως του ελληνικου
    κρατους,τι γινοταν;Ο απερχόμενος πρωθυπουργος υποδέχονταν και υποδέχεται στα σκαλοπάτια
    του Μαξίμου τον νέο πρωθυπουργό κι αντ αυτού;τι έκανε;την ώρα που ανέβαινε
    τα σκαλοπάτια ο νέος πρωθυπουργός,ο Αλεξ,εκείνος ο φθονερος και μισανθρωπος και πρωτοπαλικαρο των ξενοφοβικων και ομοφοβικων;
    Έφυγε απ την πίσω πόρτα!
    Τη Δευτέρα,εάν θες να αποστασιοποιηθεις απ τις πρακτικές του Εφιάλτη που πρόδωσε τον πατέρα σου, να υποδεχτείς τον Αλέξη στα σκαλοπάτια του Μαξίμου κι εκείνος με ένα πλατύ χαμόγελο,χαμόγελο δηλωτικό της καλής καρδιάς του ..,θα σου επιτρέψει να ξηλώνεις όλο το σύστημα του predator με τα καλώδια μαζί για ναχεις ,να περνάει ο χρόνος σου στον ατελειωτο χρόνο που θαχεις,όλη την ημέρα θα λύνεις και θα δένεις το predator ,όπως κάναμε εμείς
    οι έφεδροι Αξιωματικοί στη Σχολή Πυροβολικού, απέναντι απ το Μεγάλο Πεύκο,δεναμε και λύσαμε τα όπλα και πυροβόλα των 155χιλ.
    Πρεταντορ-ισμός σημαίνει να παρακολουθείς τον γειτονα,τι ώρα πηγαίνει στη λαϊκή αγορά και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του,εσένα ο σάκος σου ,επι 4 χρόνια.. έπιασε αυτά για τα οποια κάνει λόγο ο Καζαντζάκης σε βιβλίο του ,περιγράφοντας τον σάκο της χήρας.

  4. ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ.(ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ?ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ).
    ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ?
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΜΗ ΒΟΗΘΑΣ ΑΛΛΟ.ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ Η ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ.

  5. Λάου και Λαού.ΕλεοΣτ.κ.κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Μητσοτακη αγάπησες την Καστοριά και την επισκέφθηκες
    δύο φορες σε προεκλογική περιοδο;
    Όχι,σ έπιασε ταραχή,εσύ έκανες την Καστοριά μονοεδρικη
    και βλέπεις ότι χάνεις την έδρα από τον Συριζα.
    27 μονάδες είχες πιο πάνω απ τον Συριζα,την Κυριακή όμως
    μιας και έστειλες καλαζνικοφ και άρματα μάχης στην Ουκρανία
    και έσβησες τις ρωσικές αγορές γούνας,θα σε καταμαυρισουν
    Οι Καστοριανοι,Καστοριανες,τους κορόιδεψες;
    Θα σε μαυρίσουν.
    Σ έπιασε πρεμουρα και ταραχη!
    Δεν πιστεύουμε μέχρι το Σάββατο να ξαναεπισκεφτεις την
    Καστορια;φτάνει τόση αγάπη,φτάνει τόσο θράσος, φτάνει τόση
    μικροτητα, τόσος απύθμενος εμπαιγμός για την επαρχία.
    Όταν πας στο Άργος Ορεστικό, θα δεις κλειστά καταστήματα με
    αραχνιασμενες πόρτες και παράθυρα κι αν πλησιάζεις τα
    λασπωμενα απ την εγκαταλειψη καταστήματα θα δεις;
    Θα δεις μηχανές σκουριασμενες που κάποτε παίρναν φωτιά
    απ την πολλή δουλειά, δουλειά παραγωγής γούνας σε ποσότητες
    να καλύψουν πολλές αγορές της Ρωσίας!
    Κι αν πας;Έχει και αεροδρόμιο για το πρωθυπουργικο σου
    αεροπλάνο, θα πιεις και καφε στο Λάου- Λάου και το βράδυ των
    Εκλογων;φεύγεις ψήφω( δοτικη) του Λαού.
    Κι απέναντι απ το Δημαρχείο υπάρχει ένα εγκαταλελειμμενο
    κατάστημα παραγωγής γούνας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.