Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων



 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Ελληνικού Τμήματος του ICOM και της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί τον ρόλο και τη δύναμη των μουσείων να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.
Τα μουσεία αναδεικνύοντας την πολιτιστική και την φυσική κληρονομιά, καθώς και τη σύγχρονη δημιουργία, συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ως αξιόπιστοι θεσμοί, με ιδιαίτερο κύρος στο σύνολο της κοινωνίας, έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης υποστηρίζοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Στο πλαίσιο αυτό η Eφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης διοργανώνει ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.
Θα πραγματοποιηθεί ομιλία – παρουσίαση από την υποψήφια διδάκτορα αρχαιολόγο – αρχαιοβοτανολόγο της Εφορείας Χαρούλα Στυλιανάκου, με τίτλο:
«TΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ».
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση στην Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, από την Δρ αρχαιολόγο Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, δίνοντας έμφαση στις προθήκες που σχετίζονται με την υγεία στην Αρχαιότητα.
Το πρόγραμμα προβλέπεται να έχει διάρκεια δύο ωρών, από τις 10:00 μέχρι και τις 12:00.
Μπορεί να το παρακολουθήσει και το κοινό.
Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλα τα Δημόσια Μουσεία και του Αρχαιολογικούς Χώρους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.