Βραβείο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας

 

Το 3ο βραβείο απέσπασαν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό, που προκήρυξε  ο εκπαιδευτικός οργανισμός ‘’Ορίζοντες’’ για το σχολικό έτος 2022-2023 με τίτλο « 17 προκλήσεις ….για έναν καλύτερο κόσμο ». Ο διαγωνισμός αφορούσε στην έκδοση φύλλου σχολικής εφημερίδας, αφιερωμένου στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Βασικός σκοπός της έκδοσης σχολικής εφημερίδας είναι η δημιουργία ενημερωμένων και ενεργών πολιτών.

Συγκεκριμένα, στο έκτακτο τεύχος της εφημερίδας μας με τίτλο « Η Μυρτιά μας άνθισε » οι μαθητές  ανέδειξαν  θέματα, όπως: η παγκόσμια ειρήνη, η πράσινη μετάβαση καθώς και οι βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Κατέγραψαν τις εξελίξεις που αφορούν την πόλη μας και την περιφέρειά μας ευρύτερα και πώς αυτές  σχετίζονται με τις σύγχρονες προκλήσεις και τα παγκόσμια προβλήματα. Η προσέγγιση των θεμάτων ήταν διερευνητική, διαθεματική, ομαδοσυνεργατική και βιωματική.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : Νόπη Τσαλικίδου Πληροφορικής, Άννα Σκεύη Δασκάλα, Βάσω Μούρτζιου Αγγλικών και Χρήστος Βογιατζής Εικαστικών.

 

Η Διευθύντρια

Βασιλική Βρέκα

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.